Hortobágy húsos palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók kb 24 darabhoz:
Palacsinta:

  • 40 dkg rétes liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl natúr joghurt
  • 3-4 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
  • csipet só

Töltelék:

  • 50 dkg maradék pörkölt vagy sült hús
  • 5 dl tejföl

Összeállítás:

  • vaj (tepsi kikenéshez)
  • zsemlemorzsa (tepsi megszóráshoz)
  • 1 pohár tejföl
  • 5 dkg sajt
  • 2 paradicsom (elhagyható)

Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóiból tejszín sűrűségű tésztát keverünk és a szokásos módon kisütjük.

A pörköltet ledaráljuk és elkeverjük a tejföllel, majd egyenletesen elosztva megtöltjük vele a palacsintákat.

Egy megfelelő méretű tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. Két sorban elhelyezzük benne a feltekert palacsintákat.

Összekeverjük a reszelt sajtot, pörkölt szaftot a tejföllel és meglocsoljuk vele a tetejét. Paradicsom szeletekkel díszítjük és 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Ha a teteje kezd pirulni kivesszük és tálaljuk.

Tipp:

Ez az étel amit legtöbbször maradékból készítünk, legyen az csirke, vagy sertéspörkölt, de elkészíthető megmaradt sült húsból is.