Hozzávalók kb 24 darabhoz:
Palacsinta:
Töltelék:
Összeállítás:
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóiból tejszín sűrűségű tésztát keverünk és a szokásos módon kisütjük.
A pörköltet ledaráljuk és elkeverjük a tejföllel, majd egyenletesen elosztva megtöltjük vele a palacsintákat.
Egy megfelelő méretű tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. Két sorban elhelyezzük benne a feltekert palacsintákat.
Összekeverjük a reszelt sajtot, pörkölt szaftot a tejföllel és meglocsoljuk vele a tetejét. Paradicsom szeletekkel díszítjük és 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Ha a teteje kezd pirulni kivesszük és tálaljuk.
Ez az étel amit legtöbbször maradékból készítünk, legyen az csirke, vagy sertéspörkölt, de elkészíthető megmaradt sült húsból is.