Házi gyrostál recept

Hozzávalók:
- 2 közepes csirkemellfilé
- 1 púpos ek gyros fűszerkeverék
- 1 csipet só
- 0,5 dl olaj
- 0,5 fej jégsaláta
- 1 sárga paprika
- 1 zöld pritamin paprika
- 1 piros pritamin paprika
- 1 közepes fej lila hagyma
- 1 szál újhagyma
- 6-7 szem koktélparadicsom
- 8 közepes szem krumpli
Elkészítése:
A megtisztított csirkemelleket kb. 1 cm vékony csíkokra vágjuk, lecsöpögtetjük. Meghintjük kevés sóval és gyros fűszerkeverékkel, jól összeforgatjuk, és kicsit félrerakjuk.
A krumplikat meghámozzuk, csíkokra vágjuk.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a lila hagymát negyed karikára, az újhagymát karikára, a paprikákat kisebb darabokra, a paradicsomokat kettévágjuk, a jégsalátaleveleket összetépkedjük.
Egy serpenyőben kevéske olajat forrósítunk, a husikat fehéredésig pirítjuk rajta. Fedő alatt addig pároljuk, míg megpuhulnak (nekem kb. 15 perc volt). Víz nem szükséges alá, mert a husi ereszt elegendő levet.
A krumplit olajban kisütjük, konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat, majd meghintjük kevéske sóval.
Ízlés szerint a tányérra rendezzük a krumplit, husikat és az előkészített zöldségeket.
Fokhagymás tejföllel meglocsolva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »