Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymástarja római tálban recept

Hagymástarja római tálban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 szép szelet csont nélküli tarja
    • 6 db krumpli
    • 40 dkg zöldbab
    • 1 nagy fej vörös hagyma
    • 1 fej lila hagyma
    • fél csokor petrezselyem
    • 5 ek FreeFrom liszt (aki nem glutén érzékeny, használjon finom lisztet)
    • só, frissen őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A római tálat negyed órára langyos vízbe áztatom.

    A krumplit meghámozom, négy részre vágom és bele teszem a római tálba, hozzá adom a feldarabolt zöld babot (frisset vagy fagyasztottat) sózom, borsozom.

    A húsokat enyhén kiklopfolom, sózom, lisztben megforgatom és kevés zsiradékon, hirtelen félig megsütöm.

    A hagymákat vékony szeletekre vágom, a felét hozzáadom a krumpli és bab keverékhez, összeforgatom, ráteszem szép sorban az átsütött húsokat, rászórom a hús tetejére a maradék hagymát és az aprított petrezselyem zöldet.

    Ha friss babot használok akkor felöntöm egy deci vízzel, ha fagyasztottat, akkor csak éppen, hogy csak löttyintek rá egy kis vizet, ráteszem a római tál tetejét és 220 fokon, alsó felső sütéssel 1 órát sütöm.

    Jó étvágyat kívánok!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá