Hagymástarja római tálban recept

Hozzávalók:
- 5 szép szelet csont nélküli tarja
- 6 db krumpli
- 40 dkg zöldbab
- 1 nagy fej vörös hagyma
- 1 fej lila hagyma
- fél csokor petrezselyem
- 5 ek FreeFrom liszt (aki nem glutén érzékeny, használjon finom lisztet)
- só, frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A római tálat negyed órára langyos vízbe áztatom.
A krumplit meghámozom, négy részre vágom és bele teszem a római tálba, hozzá adom a feldarabolt zöld babot (frisset vagy fagyasztottat) sózom, borsozom.
A húsokat enyhén kiklopfolom, sózom, lisztben megforgatom és kevés zsiradékon, hirtelen félig megsütöm.
A hagymákat vékony szeletekre vágom, a felét hozzáadom a krumpli és bab keverékhez, összeforgatom, ráteszem szép sorban az átsütött húsokat, rászórom a hús tetejére a maradék hagymát és az aprított petrezselyem zöldet.
Ha friss babot használok akkor felöntöm egy deci vízzel, ha fagyasztottat, akkor csak éppen, hogy csak löttyintek rá egy kis vizet, ráteszem a római tál tetejét és 220 fokon, alsó felső sütéssel 1 órát sütöm.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »