Hagymástarja római tálban recept

Hozzávalók:
- 5 szép szelet csont nélküli tarja
- 6 db krumpli
- 40 dkg zöldbab
- 1 nagy fej vörös hagyma
- 1 fej lila hagyma
- fél csokor petrezselyem
- 5 ek FreeFrom liszt (aki nem glutén érzékeny, használjon finom lisztet)
- só, frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A római tálat negyed órára langyos vízbe áztatom.
A krumplit meghámozom, négy részre vágom és bele teszem a római tálba, hozzá adom a feldarabolt zöld babot (frisset vagy fagyasztottat) sózom, borsozom.
A húsokat enyhén kiklopfolom, sózom, lisztben megforgatom és kevés zsiradékon, hirtelen félig megsütöm.
A hagymákat vékony szeletekre vágom, a felét hozzáadom a krumpli és bab keverékhez, összeforgatom, ráteszem szép sorban az átsütött húsokat, rászórom a hús tetejére a maradék hagymát és az aprított petrezselyem zöldet.
Ha friss babot használok akkor felöntöm egy deci vízzel, ha fagyasztottat, akkor csak éppen, hogy csak löttyintek rá egy kis vizet, ráteszem a római tál tetejét és 220 fokon, alsó felső sütéssel 1 órát sütöm.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »