Hagymástarja római tálban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 szép szelet csont nélküli tarja
  • 6 db krumpli
  • 40 dkg zöldbab
  • 1 nagy fej vörös hagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 5 ek FreeFrom liszt (aki nem glutén érzékeny, használjon finom lisztet)
  • só, frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

A római tálat negyed órára langyos vízbe áztatom.

A krumplit meghámozom, négy részre vágom és bele teszem a római tálba, hozzá adom a feldarabolt zöld babot (frisset vagy fagyasztottat) sózom, borsozom.

A húsokat enyhén kiklopfolom, sózom, lisztben megforgatom és kevés zsiradékon, hirtelen félig megsütöm.

A hagymákat vékony szeletekre vágom, a felét hozzáadom a krumpli és bab keverékhez, összeforgatom, ráteszem szép sorban az átsütött húsokat, rászórom a hús tetejére a maradék hagymát és az aprított petrezselyem zöldet.

Ha friss babot használok akkor felöntöm egy deci vízzel, ha fagyasztottat, akkor csak éppen, hogy csak löttyintek rá egy kis vizet, ráteszem a római tál tetejét és 220 fokon, alsó felső sütéssel 1 órát sütöm.

Jó étvágyat kívánok!