Gyros tál recept
Hozzávalók:
- 1 db fokhagyma
- 1 saláta
- 1 evőkanál olaj
- 2 db paradicsom
- 3 dl joghurt
- 30 dkg csirkemell filé
- 30 dkg pulykamell filé
- 30 dkg sertés comb
- 4 evőkanál gyros fűszerkeverék
- 1 db kígyóuborka
- 1 db lilahagyma
- 1 evőkanál erős pista
Elkészítése:
A 3 féle húst ceruza vastagságúra szeletelem, a gyros fűszerkeverékkel, kis olajjal bepácolom, majd hagyom állni, legjobb lenne egy éjszakát.
Olajon átpiritjuk a húst, addig amig meg nem fő, és pirul. Tulajdonképpen ennyi.
Vékony csíkokra vágom a hagymát és a többi zöldséget, joghurtos-fokhagymás öntetet készítek. Megsütjük a hasábburgonyát.
Lapos tányérra teszem a krumplit rá a húst, meglocsolom a joghurttal utána erős pistát pici vízzel hígítom és ezzel is meglocsolom, majd a salátát is mellé teszem és azokat is meglocsolom az öntettel. Nem tudok eleget készíteni belőle.-)))
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »


