Gyros spenótos galuskával recept
Hozzávalók:
Gyros:
- 50 dkg sertéscomb (de természetesen lehet csirkemellből és bármilyen más húsból is)
- 3-4 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál gyros fűszerkeverék (én a Lidl-ben kapható pizza fűszerkeverékkel szoktam csinálni)
Galuska:
- 50 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- egy adag mirelit spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5-2 dl víz
Öntet:
- tejföl
- ételízesítő
- kapor
- 1-2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A húst felcsíkozzuk,fűszerezzük,majd egy serpenyőben megpároljuk.Ha már puha akkor egy evőkanál oljat öntünk alá és összepirítjuk.
Felütjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet,a spenótot,fokhagymát,sót és annyi vizet hogy könnyű massza legyen. Csomómentesre keverjük. Sós vízbe nokedliszaggatóval kiszaggatjuk, kb 1 percig főzzük, miután a galuskák feljönnek a víz felszínére, ezután leszűrjük, végül hozzákeverjük az olajat, hogy ne tapadjon össze.
A tejfölt összekeverjük az ételízesítővel,az összetört fokhagymával,belemorzsoljuk a kaprot és tálalásig lefedve betesszük a hűtőbe.
Tálaláskor a hús mellé teszünk a galuskából és az öntetből is.
Sztori: A családban nagy örömömre mindenki szereti a spenótot,de főzelék formában már unalmasnak találták! Mivel a gyors is nagy kedvenc gondoltam meglepem őket ezzel a nem mindennapi összeállítással!
Látványos,könnyű elkészíteni és nagyon finom! :)