Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyros spenótos galuskával recept

Gyros spenótos galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Gyros:

    • 50 dkg sertéscomb (de természetesen lehet csirkemellből és bármilyen más húsból is)
    • 3-4 evőkanál olaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál gyros fűszerkeverék (én a Lidl-ben kapható pizza fűszerkeverékkel szoktam csinálni)

    Galuska:

    • 50 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • egy adag mirelit spenót
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1,5-2 dl víz

    Öntet:

    • tejföl
    • ételízesítő
    • kapor
    • 1-2 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:
    A húst felcsíkozzuk,fűszerezzük,majd egy serpenyőben megpároljuk.Ha már puha akkor egy evőkanál oljat öntünk alá és összepirítjuk.
    Felütjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet,a spenótot,fokhagymát,sót és annyi vizet hogy könnyű massza legyen. Csomómentesre keverjük. Sós vízbe nokedliszaggatóval kiszaggatjuk, kb 1 percig főzzük, miután a galuskák feljönnek a víz felszínére, ezután leszűrjük, végül hozzákeverjük az olajat, hogy ne tapadjon össze.
    A tejfölt összekeverjük az ételízesítővel,az összetört fokhagymával,belemorzsoljuk a kaprot és tálalásig lefedve betesszük a hűtőbe.
    Tálaláskor a hús mellé teszünk a galuskából és az öntetből is.

    Sztori: A családban nagy örömömre mindenki szereti a spenótot,de főzelék formában már unalmasnak találták! Mivel a gyors is nagy kedvenc gondoltam meglepem őket ezzel a nem mindennapi összeállítással!
    Látványos,könnyű elkészíteni és nagyon finom! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá