Gyros spenótos galuskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Gyros:

  • 50 dkg sertéscomb (de természetesen lehet csirkemellből és bármilyen más húsból is)
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál gyros fűszerkeverék (én a Lidl-ben kapható pizza fűszerkeverékkel szoktam csinálni)

Galuska:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • egy adag mirelit spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5-2 dl víz

Öntet:

  • tejföl
  • ételízesítő
  • kapor
  • 1-2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A húst felcsíkozzuk,fűszerezzük,majd egy serpenyőben megpároljuk.Ha már puha akkor egy evőkanál oljat öntünk alá és összepirítjuk.
Felütjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet,a spenótot,fokhagymát,sót és annyi vizet hogy könnyű massza legyen. Csomómentesre keverjük. Sós vízbe nokedliszaggatóval kiszaggatjuk, kb 1 percig főzzük, miután a galuskák feljönnek a víz felszínére, ezután leszűrjük, végül hozzákeverjük az olajat, hogy ne tapadjon össze.
A tejfölt összekeverjük az ételízesítővel,az összetört fokhagymával,belemorzsoljuk a kaprot és tálalásig lefedve betesszük a hűtőbe.
Tálaláskor a hús mellé teszünk a galuskából és az öntetből is.

Sztori: A családban nagy örömömre mindenki szereti a spenótot,de főzelék formában már unalmasnak találták! Mivel a gyors is nagy kedvenc gondoltam meglepem őket ezzel a nem mindennapi összeállítással!
Látványos,könnyű elkészíteni és nagyon finom! :)