Hozzávalók:
Gyros:
Galuska:
Öntet:
Elkészítése:
A húst felcsíkozzuk,fűszerezzük,majd egy serpenyőben megpároljuk.Ha már puha akkor egy evőkanál oljat öntünk alá és összepirítjuk.
Felütjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet,a spenótot,fokhagymát,sót és annyi vizet hogy könnyű massza legyen. Csomómentesre keverjük. Sós vízbe nokedliszaggatóval kiszaggatjuk, kb 1 percig főzzük, miután a galuskák feljönnek a víz felszínére, ezután leszűrjük, végül hozzákeverjük az olajat, hogy ne tapadjon össze.
A tejfölt összekeverjük az ételízesítővel,az összetört fokhagymával,belemorzsoljuk a kaprot és tálalásig lefedve betesszük a hűtőbe.
Tálaláskor a hús mellé teszünk a galuskából és az öntetből is.
Sztori: A családban nagy örömömre mindenki szereti a spenótot,de főzelék formában már unalmasnak találták! Mivel a gyors is nagy kedvenc gondoltam meglepem őket ezzel a nem mindennapi összeállítással!
Látványos,könnyű elkészíteni és nagyon finom! :)