Gyros recept
Hozzávalók:
- 1 kg bármilyen hús
- gyros fűszer
Amennyiben mégis magunk próbálkozunk, a gyros fűszerei:
- fokhagyma
- vöröshagyma
- oregánó
- rozmaring
- fekete bors
- chili paprika
- édeskömény
- kurkuma
- kevés cukor
- babérlevél
Elkészítése:
A húst megmossuk, majd csíkokra vágjuk.
Kész pác esetén, a pácot olajban kikeverjük, a húsra öntjük, hagyjuk állni egy órát, vízzel felöntve feltesszük főni, majd mikor a vizet elfőtte, az olajon hagyjuk megpirulni, ügyelve, hogy le ne égjen.
A saját fűszerezéssel készítve hasonlóan járunk el. A fűszereket az olajban kikeverjük, sózzuk és a húsra öntve szintén állni hagyjuk, hogy átjárja a fűszeres olaj a húsunkat.
A továbbiak megegyeznek az első körben leírtakkal.
A kész gyrost sült burgonyával, pitába vagy tortillába töltve kínáljuk, friss zöldségekkel, salátákkal vagy tsatsikivel, ami a gyroshoz hasonlóan görög eredetű.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

