Gyros recept

Hozzávalók:
- 1 kg bármilyen hús
- gyros fűszer
Amennyiben mégis magunk próbálkozunk, a gyros fűszerei:
- fokhagyma
- vöröshagyma
- oregánó
- rozmaring
- fekete bors
- chili paprika
- édeskömény
- kurkuma
- kevés cukor
- babérlevél
Elkészítése:
A húst megmossuk, majd csíkokra vágjuk.
Kész pác esetén, a pácot olajban kikeverjük, a húsra öntjük, hagyjuk állni egy órát, vízzel felöntve feltesszük főni, majd mikor a vizet elfőtte, az olajon hagyjuk megpirulni, ügyelve, hogy le ne égjen.
A saját fűszerezéssel készítve hasonlóan járunk el. A fűszereket az olajban kikeverjük, sózzuk és a húsra öntve szintén állni hagyjuk, hogy átjárja a fűszeres olaj a húsunkat.
A továbbiak megegyeznek az első körben leírtakkal.
A kész gyrost sült burgonyával, pitába vagy tortillába töltve kínáljuk, friss zöldségekkel, salátákkal vagy tsatsikivel, ami a gyroshoz hasonlóan görög eredetű.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »