Görög csirke recept

Hozzávalók:
- 3 csirkecomb ketté vágva
- görög fűszerkeverék (nálam egyenlő arányban van benne őrölt fekete bors, fokhagyma granulátum, szárított bazsalikom és oregánó, + 1/2 reszelt citrom héja)
- 60 dkg krumpli
- 2 nagy fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- ételízesítő
Elkészítése:
A hagymát és a krumplit megtisztítjuk és mindkettőt nagyon vékonyra karikázzuk. A paradicsomot és a paprikát szintén karikákra vágjuk.
A sütőtál alját kibéleljük hagymával, majd erre egy sor paradicsomot és paprikát teszünk. Jöhet rá az összes krumpli, amit előzőleg ételízesítővel jól átforgattunk. Rászórjuk a maradék paprikát és paradicsomot, valamint a fokhagyma gerezdeket, amit meg sem kell pucolni.
A húsokat jól bedörzsöljük a fűszersóval és a krumpliágyra fektetjük. Néhány korty vizet öntünk alá, majd lefedjük a tálat fóliával és így sütjük közepesnél kicsit alacsonyabb lángnál, jó egy órát a sütőben. Utána levesszük a fóliát és hagyjuk, hogy az egytálételünk egy kis színt kapjon.
Sütés közben a fokhagymagerezdek jól átpuhulnak és a tányéron egy mozdulattal ki lehet nyomni a krémet a krumpli tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »