Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás, serpenyős krumpli recept

Gombás, serpenyős krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 db közepes méretű (kb. ¾ kg) sütni való krumpli
    • 350 ml zsírdús tej
    • 3 ek fehérbor (45 ml)
    • 1 ek vaj
    • 2 tk reszelt fokhagyma
    • 250 g barna csiperke gomba
    • bors

    Elkészítése:

    Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (gázsütőnél 7-es fokozat), és vajazzunk ki egy alacsony sütőtálat, vagy tűzálló tálat.

    Időnként megkeverve forraljuk össze a vékonyra szeletelt krumplit, a tejet és a bort egy serpenyőben. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd kis lángon rotyogtassuk, amíg elkészülünk a gombával.

    Közepes lángon hevítsük fel a vajat. Adjuk hozzá a gombát, reszeljük rá a fokhagymát, és időnként megkeverve, kb. 3 perc alatt pároljuk puhára.

    A gombát a fokhagymás-vajas szafttal együtt keverjük össze a krumplival, majd az egészet borítsuk tűzálló tálba. A sütőben süssük. 45 percig, amíg a teteje ropogós aranybarnára pirul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá