Gombás, serpenyős krumpli recept

Hozzávalók:
- 3 db közepes méretű (kb. ¾ kg) sütni való krumpli
- 350 ml zsírdús tej
- 3 ek fehérbor (45 ml)
- 1 ek vaj
- 2 tk reszelt fokhagyma
- 250 g barna csiperke gomba
- só
- bors
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (gázsütőnél 7-es fokozat), és vajazzunk ki egy alacsony sütőtálat, vagy tűzálló tálat.
Időnként megkeverve forraljuk össze a vékonyra szeletelt krumplit, a tejet és a bort egy serpenyőben. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd kis lángon rotyogtassuk, amíg elkészülünk a gombával.
Közepes lángon hevítsük fel a vajat. Adjuk hozzá a gombát, reszeljük rá a fokhagymát, és időnként megkeverve, kb. 3 perc alatt pároljuk puhára.
A gombát a fokhagymás-vajas szafttal együtt keverjük össze a krumplival, majd az egészet borítsuk tűzálló tálba. A sütőben süssük. 45 percig, amíg a teteje ropogós aranybarnára pirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »