Gombás, serpenyős krumpli recept
Hozzávalók:
- 3 db közepes méretű (kb. ¾ kg) sütni való krumpli
- 350 ml zsírdús tej
- 3 ek fehérbor (45 ml)
- 1 ek vaj
- 2 tk reszelt fokhagyma
- 250 g barna csiperke gomba
- só
- bors
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (gázsütőnél 7-es fokozat), és vajazzunk ki egy alacsony sütőtálat, vagy tűzálló tálat.
Időnként megkeverve forraljuk össze a vékonyra szeletelt krumplit, a tejet és a bort egy serpenyőben. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd kis lángon rotyogtassuk, amíg elkészülünk a gombával.
Közepes lángon hevítsük fel a vajat. Adjuk hozzá a gombát, reszeljük rá a fokhagymát, és időnként megkeverve, kb. 3 perc alatt pároljuk puhára.
A gombát a fokhagymás-vajas szafttal együtt keverjük össze a krumplival, majd az egészet borítsuk tűzálló tálba. A sütőben süssük. 45 percig, amíg a teteje ropogós aranybarnára pirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

