Gombás, serpenyős krumpli recept

Hozzávalók:
- 3 db közepes méretű (kb. ¾ kg) sütni való krumpli
- 350 ml zsírdús tej
- 3 ek fehérbor (45 ml)
- 1 ek vaj
- 2 tk reszelt fokhagyma
- 250 g barna csiperke gomba
- só
- bors
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (gázsütőnél 7-es fokozat), és vajazzunk ki egy alacsony sütőtálat, vagy tűzálló tálat.
Időnként megkeverve forraljuk össze a vékonyra szeletelt krumplit, a tejet és a bort egy serpenyőben. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd kis lángon rotyogtassuk, amíg elkészülünk a gombával.
Közepes lángon hevítsük fel a vajat. Adjuk hozzá a gombát, reszeljük rá a fokhagymát, és időnként megkeverve, kb. 3 perc alatt pároljuk puhára.
A gombát a fokhagymás-vajas szafttal együtt keverjük össze a krumplival, majd az egészet borítsuk tűzálló tálba. A sütőben süssük. 45 percig, amíg a teteje ropogós aranybarnára pirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »