Gombás, serpenyős krumpli recept

Hozzávalók:
- 3 db közepes méretű (kb. ¾ kg) sütni való krumpli
- 350 ml zsírdús tej
- 3 ek fehérbor (45 ml)
- 1 ek vaj
- 2 tk reszelt fokhagyma
- 250 g barna csiperke gomba
- só
- bors
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (gázsütőnél 7-es fokozat), és vajazzunk ki egy alacsony sütőtálat, vagy tűzálló tálat.
Időnként megkeverve forraljuk össze a vékonyra szeletelt krumplit, a tejet és a bort egy serpenyőben. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd kis lángon rotyogtassuk, amíg elkészülünk a gombával.
Közepes lángon hevítsük fel a vajat. Adjuk hozzá a gombát, reszeljük rá a fokhagymát, és időnként megkeverve, kb. 3 perc alatt pároljuk puhára.
A gombát a fokhagymás-vajas szafttal együtt keverjük össze a krumplival, majd az egészet borítsuk tűzálló tálba. A sütőben süssük. 45 percig, amíg a teteje ropogós aranybarnára pirul.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »