Gombás rakottas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg vöröshagyma
- 6 dkg vaj
- csipetnyi só és kakukkfű
- 6 szelet rozskenyér
- 1 cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek citromlé
- 50 dkg csiperke gomba
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2-2 dl tej és főzőtejszín
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, majd finomra vágjuk. A vajjal kikenünk egy hőálló tálat, a többit felolvasztjuk egy serpenyőben és a hagymát üvegesre pároljuk rajta. Sóval és kakukkfűvel ízesítjük,f elöntjük 6 ek vízzel és lefedve kb 15 percig pároljuk.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd a tálat kibéleljük vele. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, törzsét hosszában félbevágjuk, majd 3 mm vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát présen át a citromlébe nyomjuk, a cukkinidarabokat beleforgatjuk és kissé megsózzuk.
A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
A párolt hagymát egyenletesen eloszlatjuk a kenyérszeleteken, majd a cukkini- és gombaszeleteket váltakozva rárakosgatjuk.Tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
A tojások sárgáját a tejjel és a főzőtejszínnel elkeverjük, majd a rakottasra öntjük.
Lefedjük a sütőtál tetejével vagy alufóliával 25 percig sütjük kb 180 fokon, majd fólia nélkül további 15 percig pirítjuk.
Kockára vágva tálaljuk.
Tipp:
Laktató és kiadós húsmentes egytálétel.