Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás rakott tarhonya recept

Gombás rakott tarhonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg gomba
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 dkg tarhonya
    • 10 dkg sajt
    • 1 ek mustár
    • 6 ek tejföl
    • 5 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.

    Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a mustárt és 3 ek tejfölt.

    3 ek olajat megmelegítünk, rátesszük a tarhonyát, megpirítjuk, sózzuk, és felöntjük annyi meleg vízzel, amennyi éppen ellepi, és a fedő alatt készre főzzük.

    A tojásokat megfőzzük, és karikára szeleteljük.

    Egy közepes tepsit olajjal kikenünk. Beleöntjük a tarhonya felét, erre a gombapörkölt, majd elosztjuk rajta a tojásszeleteket. Beborítjuk a tarhonya másik felével, megkenjük 3 ek tejföllel, és ráreszeljük a sajtot. 200 fokon 20 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá