Gombás rakott tarhonya recept
Hozzávalók:
- 40 dkg gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50 dkg tarhonya
- 10 dkg sajt
- 1 ek mustár
- 6 ek tejföl
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a mustárt és 3 ek tejfölt.
3 ek olajat megmelegítünk, rátesszük a tarhonyát, megpirítjuk, sózzuk, és felöntjük annyi meleg vízzel, amennyi éppen ellepi, és a fedő alatt készre főzzük.
A tojásokat megfőzzük, és karikára szeleteljük.
Egy közepes tepsit olajjal kikenünk. Beleöntjük a tarhonya felét, erre a gombapörkölt, majd elosztjuk rajta a tojásszeleteket. Beborítjuk a tarhonya másik felével, megkenjük 3 ek tejföllel, és ráreszeljük a sajtot. 200 fokon 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

