Gombás rakott tarhonya recept

Hozzávalók:
- 40 dkg gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg tarhonya
- 10 dkg sajt
- 1 ek mustár
- 6 ek tejföl
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a mustárt és 3 ek tejfölt.
3 ek olajat megmelegítünk, rátesszük a tarhonyát, megpirítjuk, sózzuk, és felöntjük annyi meleg vízzel, amennyi éppen ellepi, és a fedő alatt készre főzzük.
A tojásokat megfőzzük, és karikára szeleteljük.
Egy közepes tepsit olajjal kikenünk. Beleöntjük a tarhonya felét, erre a gombapörkölt, majd elosztjuk rajta a tojásszeleteket. Beborítjuk a tarhonya másik felével, megkenjük 3 ek tejföllel, és ráreszeljük a sajtot. 200 fokon 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »