Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás baconos quiche recept

Gombás baconos quiche
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • csipet só
    • 15 dkg vaj olvasztva
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 1 kis doboz tejföl
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis fej lilahagyma (apróra vágva)
    • só, bors
    • 10-15 dkg reszelt sajt
    • 1 doboz konzerv kukorica
    • 1 doboz konzerv gomba (vagy 20 dkg friss gomba szeletelve)
    • 10 dkg bacon kockázva
    • 1 dl tejszín

    Elkészítése:

    A lisztet sót egy tálba tesszük, az olvasztott vajat ráöntjük, majd beleütjük a tojást. Kézzel összegyúrjuk linzer tészta állagúvá. Ha nem akar összeállni egy-két evőkanál hideg vizet tegyünk hozzá.

    Legalább 30 percre tegyük hűtőbe. Addig elkészítjük a tölteléket. A tejföllel, tejszínnel elkeverjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk majd tegyük bele a többi hozzávalót is.

    A reszelt sajtnak csak a fele kerüljön bele a töltelékbe, a másik felét tegyük félre.

    A tésztát kinyújtjuk és pite formába tesszük, hogy pereme is legyen kb. 2 cm (ha nincs pite formánk, akkor jó egy tortaforma is) 190 fokos előmelegített sütőben 5 perc alatt elősütjük.

    A sütőből kivéve a tölteléket ráöntjük és a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Visszatesszük, és 25-30 perc alatt megsütjük.

    A gombás baconos quiche kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 237 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 14 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá