Gombás baconos quiche recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- csipet só
- 15 dkg vaj olvasztva
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 1 kis doboz tejföl
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis fej lilahagyma (apróra vágva)
- só, bors
- 10-15 dkg reszelt sajt
- 1 doboz konzerv kukorica
- 1 doboz konzerv gomba (vagy 20 dkg friss gomba szeletelve)
- 10 dkg bacon kockázva
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
A lisztet sót egy tálba tesszük, az olvasztott vajat ráöntjük, majd beleütjük a tojást. Kézzel összegyúrjuk linzer tészta állagúvá. Ha nem akar összeállni egy-két evőkanál hideg vizet tegyünk hozzá.
Legalább 30 percre tegyük hűtőbe. Addig elkészítjük a tölteléket. A tejföllel, tejszínnel elkeverjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk majd tegyük bele a többi hozzávalót is.
A reszelt sajtnak csak a fele kerüljön bele a töltelékbe, a másik felét tegyük félre.
A tésztát kinyújtjuk és pite formába tesszük, hogy pereme is legyen kb. 2 cm (ha nincs pite formánk, akkor jó egy tortaforma is) 190 fokos előmelegített sütőben 5 perc alatt elősütjük.
A sütőből kivéve a tölteléket ráöntjük és a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Visszatesszük, és 25-30 perc alatt megsütjük.
A gombás baconos quiche kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 16 g