Gombás baconos quiche

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 15 dkg vaj olvasztva
  • 1 tojás

Töltelék:

  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 db tojás
  • 1 kis fej lilahagyma (apróra vágva)
  • só, bors
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 1 doboz konzerv gomba (vagy 20 dkg friss gomba szeletelve)
  • 10 dkg bacon kockázva
  • 1 dl tejszín

Elkészítése:

A lisztet sót egy tálba tesszük, az olvasztott vajat ráöntjük, majd beleütjük a tojást. Kézzel összegyúrjuk linzer tészta állagúvá. Ha nem akar összeállni egy-két evőkanál hideg vizet tegyünk hozzá.

Legalább 30 percre tegyük hűtőbe. Addig elkészítjük a tölteléket. A tejföllel, tejszínnel elkeverjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk majd tegyük bele a többi hozzávalót is.

A reszelt sajtnak csak a fele kerüljön bele a töltelékbe, a másik felét tegyük félre.

A tésztát kinyújtjuk és pite formába tesszük, hogy pereme is legyen kb. 2 cm (ha nincs pite formánk, akkor jó egy tortaforma is) 190 fokos előmelegített sütőben 5 perc alatt elősütjük.

A sütőből kivéve a tölteléket ráöntjük és a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Visszatesszük, és 25-30 perc alatt megsütjük.