Francia sajtos rakott burgonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt burgonya
- 15 dkg reszelt sajt vegyesen/bármilyen fajta lehet/
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál törött bors
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 2 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl tej
- 1 teáskanál só
Elkészítése:
A főtt burgonyát hámozás után vékony karikákra vágom, a fokhagymagerezdeket apróra vágom /nem zúzni/. Egy tepsi alját beterítem a burgonyakarikákkal, megsózom, kevés fokhagymadarabkát szórók rá, majd meghintem reszelt sajttal és törött borssal.A rétegezést addig folytatom, míg a hozzávalókból tart.Ezután a tejet felforralom, majd ha kissé kihűlt, hozzáöntöm a közben habosra kevert tojást. Ezzel az öntettel lelocsolom a burgonyát. Ezután az előmelegített forró sütőbe tolom és fedetlenül pirítom 25 percig, illetve addig amig a teteje szép piros nem lesz. Ha már majdnem készen van, akkor megszórom apróra szétmorzsolt vajjal és a reszelt sajttal, már csak addig pirítom amíg a vaj elolvad a tetején. Kockára vágva tálalom.Aki szereti a sok sajtot a tányérján még megsajtozhatja.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »