Francia sajtos rakott burgonya

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg héjában főtt burgonya
  • 15 dkg reszelt sajt vegyesen/bármilyen fajta lehet/
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál törött bors
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 2 db egész tojás
  • 6 dl tej
  • 1 teáskanál só

Elkészítése:
A főtt burgonyát hámozás után vékony karikákra vágom, a fokhagymagerezdeket apróra vágom /nem zúzni/. Egy tepsi alját beterítem a  burgonyakarikákkal, megsózom, kevés fokhagymadarabkát szórók rá, majd meghintem reszelt sajttal és törött borssal.A rétegezést addig folytatom, míg a hozzávalókból tart.Ezután a tejet felforralom, majd ha kissé kihűlt, hozzáöntöm a közben habosra kevert tojást. Ezzel az öntettel lelocsolom a burgonyát. Ezután az előmelegített forró sütőbe tolom és fedetlenül pirítom 25 percig, illetve addig amig a teteje szép piros nem lesz. Ha már majdnem készen van, akkor megszórom apróra szétmorzsolt vajjal és a reszelt sajttal, már csak addig pirítom amíg a vaj elolvad a tetején. Kockára vágva tálalom.Aki szereti a sok sajtot a tányérján még megsajtozhatja.

Jó étvágyat kívánok!