Fehér babgulyás pulykacombbal recept

Hozzávalók:
- 1 kg fehér bab
- 1 kg vegyes leveszöldség
- 1,2 kg pulykacomb (2 db)
- 0,5 kg füstölt sertésoldalas
- 5 ek tejföl
- 2 ek liszt
- 2 kk őrölt pirospaprika
- kevés só
- néhány babérlevél
- kevés csombor (borsikafű)
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk, másnap a füstölt hússal együtt feltesszük főzni nagy fazékban. (Ehhez a mennyiséghez 12 literes fazekat használjunk.) Kicsit később a pulykacombokat is tegyük a főzőlébe kevés sóval, néhány babérlevéllel és egy szál borsikafűvel (szárított, morzsolt is használható) együtt. Őrölt pirospaprikát szórunk a levesbe.
Míg fedő alatt főzzük, megtisztítjuk a zöldségféléket. Sárgarépát, petrezselyem gyökeret, vöröshagymát, esetleg zellert és (vagy) karalábét adunk hozzá ízlés szerint. A fehér bab főzése kevesebb időt igényel, mint a tarka babé, vagy a vörösé, tehát hamarabb elkészül gulyásunk, mintha más alapanyagot használnánk.
Mikor a hús kezd lefőni a csontról, hozzáadjuk a megtisztított, hasábokra vágott zöldségféléket. (A hagymát egészben, de ezt nem tálaljuk fel, hanem a végén kiemeljük.) Ha a zöldségféléket nem hasábokban, hanem felkarikázva adjuk a leveshez, akkor azok sokkal rövidebb főzést igényelnek, és ezt kalkuláljuk be a főzés idejébe. Mikor már a zöldségfélék is kezdenek puhulni, liszttel elkevert tejföllel, amit kevés leveslével temperálunk, behabarjuk levesünket. A csontokról szépen lefőtt a hús, így azokat kiemeljük.
Ízlés szerint tejföllel tálalhatjuk.
A fehér babgulyás pulykacombbal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »