Fehér babgulyás pulykacombbal recept

Hozzávalók:
- 1 kg fehér bab
- 1 kg vegyes leveszöldség
- 1,2 kg pulykacomb (2 db)
- 0,5 kg füstölt sertésoldalas
- 5 ek tejföl
- 2 ek liszt
- 2 kk őrölt pirospaprika
- kevés só
- néhány babérlevél
- kevés csombor (borsikafű)
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk, másnap a füstölt hússal együtt feltesszük főzni nagy fazékban. (Ehhez a mennyiséghez 12 literes fazekat használjunk.) Kicsit később a pulykacombokat is tegyük a főzőlébe kevés sóval, néhány babérlevéllel és egy szál borsikafűvel (szárított, morzsolt is használható) együtt. Őrölt pirospaprikát szórunk a levesbe.
Míg fedő alatt főzzük, megtisztítjuk a zöldségféléket. Sárgarépát, petrezselyem gyökeret, vöröshagymát, esetleg zellert és (vagy) karalábét adunk hozzá ízlés szerint. A fehér bab főzése kevesebb időt igényel, mint a tarka babé, vagy a vörösé, tehát hamarabb elkészül gulyásunk, mintha más alapanyagot használnánk.
Mikor a hús kezd lefőni a csontról, hozzáadjuk a megtisztított, hasábokra vágott zöldségféléket. (A hagymát egészben, de ezt nem tálaljuk fel, hanem a végén kiemeljük.) Ha a zöldségféléket nem hasábokban, hanem felkarikázva adjuk a leveshez, akkor azok sokkal rövidebb főzést igényelnek, és ezt kalkuláljuk be a főzés idejébe. Mikor már a zöldségfélék is kezdenek puhulni, liszttel elkevert tejföllel, amit kevés leveslével temperálunk, behabarjuk levesünket. A csontokról szépen lefőtt a hús, így azokat kiemeljük.
Ízlés szerint tejföllel tálalhatjuk.
A fehér babgulyás pulykacombbal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »