Tepsis húsgombócok recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 40 dkg burgonya
- 3 közepes vöröshagyma
- 1-2 fokhagyma
- 2kanál liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
besamelhez:
- 2-3 kanál liszt
- 5 dl tej
- 2 dl tejfel
- sajt
- só
- bors
Elkészítése:
Hagymát felkockázni. A burgonyát, fokhagymát lereszelni. Az alapanyagokat összedolgozzuk és gombócokat csinálunk. Félig megsütjük hogy mindkét oldala megpiruljon.
Besamelt csinálunk: Veszünk abból az olajból amiben a gombócokat sütöttük teszünk bele lisztet majd lassan beleöntjük a tejet. Ezután beletesszük a tejfelt sót borsot.
Ha kész ízlés szerint teszünk bele reszelt sajtot.
A gombócokat tepsibe rakjuk ráöntjük a besamelt. Lefedjük alufóliával 30-40 percig sütjük 220 fokon. Ezután levesszük az alufóliát és tovább sütjük még 20 percig.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.