Tepsis húsgombócok recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 40 dkg burgonya
- 3 közepes vöröshagyma
- 1-2 fokhagyma
- 2kanál liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- bors
besamelhez:
- 2-3 kanál liszt
- 5 dl tej
- 2 dl tejfel
- sajt
- só
- bors
Elkészítése:
Hagymát felkockázni. A burgonyát, fokhagymát lereszelni. Az alapanyagokat összedolgozzuk és gombócokat csinálunk. Félig megsütjük hogy mindkét oldala megpiruljon.
Besamelt csinálunk: Veszünk abból az olajból amiben a gombócokat sütöttük teszünk bele lisztet majd lassan beleöntjük a tejet. Ezután beletesszük a tejfelt sót borsot.
Ha kész ízlés szerint teszünk bele reszelt sajtot.
A gombócokat tepsibe rakjuk ráöntjük a besamelt. Lefedjük alufóliával 30-40 percig sütjük 220 fokon. Ezután levesszük az alufóliát és tovább sütjük még 20 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

