Sajtos szalvétagombóc recept
Hozzávalók:
- 3 zsemle
- 4 dl tej
- 5 dkg vaj
- 5 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg sajt
- só
A kendő kikenéséhez:
- zsír
Elkészítés:
A zsemléket a tejben megáztatjuk, majd az egészet áttörjük vagy turmixoljuk. A puha margarint a tojásokkal meg a zsemlével habosra keverjük, megsózzuk, és egy (a közepén kizsírozott) tiszta asztalkendőre henger alakban fektetjük. A tésztát az asztalkendőbe göngyöljük, lazán átkötjük, mert főzés közben egy kissé megnő, és lobogva forró, sós vízbe fektetjük. Egy fél óráig főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük, és a kendőből kibontva forró tálra fektetjük. A tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk, és reszelt sajttal megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

