Sajtos szalvétagombóc recept

Hozzávalók:
- 3 zsemle
- 4 dl tej
- 5 dkg vaj
- 5 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sajt
- só
A kendő kikenéséhez:
- zsír
Elkészítés:
A zsemléket a tejben megáztatjuk, majd az egészet áttörjük vagy turmixoljuk. A puha margarint a tojásokkal meg a zsemlével habosra keverjük, megsózzuk, és egy (a közepén kizsírozott) tiszta asztalkendőre henger alakban fektetjük. A tésztát az asztalkendőbe göngyöljük, lazán átkötjük, mert főzés közben egy kissé megnő, és lobogva forró, sós vízbe fektetjük. Egy fél óráig főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük, és a kendőből kibontva forró tálra fektetjük. A tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk, és reszelt sajttal megszórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »