Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű csicseriborsó curry recept

Egyszerű csicseriborsó curry
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 ek ghí (vagy valamilyen zsiradék)
    • 1 tk kurkuma
    • 1 tk só
    • 1 tk római kömény
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 tk chilipor
    • 1 tk őrölt koriander
    • 0,5 tk asafoetida (hing) vagy hagyma
    • 2 csicseriborsó konzerv
    • 1 darabos paradicsomkonzerv
    • 3-4 sárgarépa
    • 1 tk graham masala

    Elkészítése:

    A répákat pucoljuk meg és vágjuk karikákra.

    A csicseriborsó konzervet öntsük szűrőbe, csepegtessük le és öblítsük át.

    A ghít hevítsük fel egy edényben, majd szórjuk rá az összes fűszert, de vigyázzunk, ne égjenek meg! (Ha az asafoetida helyett hagymát használsz, először azt pirítsd meg, és arra dobd rá a fűszereket.)

    Adjuk hozzá a paradicsomot, majd az átmosott csicseriborsót és a felkarikázott répát. Lefedve kb. 25 percet főzzük takarék lángon, majd adjuk hozzá a graham masalát és további 15 percet főzzük.

    Tipp:

    Baszmati rizzsel vagy chapati kenyérrel tálalhatod.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá