Egyszerű csicseriborsó curry recept

Hozzávalók:
- 2 ek ghí (vagy valamilyen zsiradék)
- 1 tk kurkuma
- 1 tk só
- 1 tk római kömény
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk chilipor
- 1 tk őrölt koriander
- 0,5 tk asafoetida (hing) vagy hagyma
- 2 csicseriborsó konzerv
- 1 darabos paradicsomkonzerv
- 3-4 sárgarépa
- 1 tk graham masala
Elkészítése:
A répákat pucoljuk meg és vágjuk karikákra.
A csicseriborsó konzervet öntsük szűrőbe, csepegtessük le és öblítsük át.
A ghít hevítsük fel egy edényben, majd szórjuk rá az összes fűszert, de vigyázzunk, ne égjenek meg! (Ha az asafoetida helyett hagymát használsz, először azt pirítsd meg, és arra dobd rá a fűszereket.)
Adjuk hozzá a paradicsomot, majd az átmosott csicseriborsót és a felkarikázott répát. Lefedve kb. 25 percet főzzük takarék lángon, majd adjuk hozzá a graham masalát és további 15 percet főzzük.
Tipp:
Baszmati rizzsel vagy chapati kenyérrel tálalhatod.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »