Egyszerű csicseriborsó curry recept

Hozzávalók:
- 2 ek ghí (vagy valamilyen zsiradék)
- 1 tk kurkuma
- 1 tk só
- 1 tk római kömény
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk chilipor
- 1 tk őrölt koriander
- 0,5 tk asafoetida (hing) vagy hagyma
- 2 csicseriborsó konzerv
- 1 darabos paradicsomkonzerv
- 3-4 sárgarépa
- 1 tk graham masala
Elkészítése:
A répákat pucoljuk meg és vágjuk karikákra.
A csicseriborsó konzervet öntsük szűrőbe, csepegtessük le és öblítsük át.
A ghít hevítsük fel egy edényben, majd szórjuk rá az összes fűszert, de vigyázzunk, ne égjenek meg! (Ha az asafoetida helyett hagymát használsz, először azt pirítsd meg, és arra dobd rá a fűszereket.)
Adjuk hozzá a paradicsomot, majd az átmosott csicseriborsót és a felkarikázott répát. Lefedve kb. 25 percet főzzük takarék lángon, majd adjuk hozzá a graham masalát és további 15 percet főzzük.
Tipp:
Baszmati rizzsel vagy chapati kenyérrel tálalhatod.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »