Egyszerű csicseriborsó curry

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Egyszerű csicseriborsó curry

Hozzávalók:

  • 2 ek ghí (vagy valamilyen zsiradék)
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk só
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk chilipor
  • 1 tk őrölt koriander
  • 0,5 tk asafoetida (hing) vagy hagyma
  • 2 csicseriborsó konzerv
  • 1 darabos paradicsomkonzerv
  • 3-4 sárgarépa
  • 1 tk graham masala

Elkészítése:

A répákat pucoljuk meg és vágjuk karikákra.

A csicseriborsó konzervet öntsük szűrőbe, csepegtessük le és öblítsük át.

A ghít hevítsük fel egy edényben, majd szórjuk rá az összes fűszert, de vigyázzunk, ne égjenek meg! (Ha az asafoetida helyett hagymát használsz, először azt pirítsd meg, és arra dobd rá a fűszereket.)

Adjuk hozzá a paradicsomot, majd az átmosott csicseriborsót és a felkarikázott répát. Lefedve kb. 25 percet főzzük takarék lángon, majd adjuk hozzá a graham masalát és további 15 percet főzzük.

Tipp:

Baszmati rizzsel vagy chapati kenyérrel tálalhatod.