Duplán sajtos csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemell filé
- 2 szelet (kb 5 dkg) fetasajt
- 6 szelet mozzarella
- egy csokor kapor
- két evőkanál olívaolaj
- diónyi vaj
- 4 szelet bacon
- fél tasak finomfőzelék alap
- petrezselyemzöld
- lestyán
- 4-5 koktélparadicsom
- só, bors
- 1 dl édes (Tokaji Szamorodni) bor
- 1 zöldhagyma
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, a vizet lecsepegtetjük, majd késsel kinyitjuk, vigyázzunk arra hogy ne lyukadjon ki, egy kicsit húsklopfolóval megütögetjük.
A fetasajtot a villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. A kinyitott csirkemellre halmozzuk és felgöngyöljük, fogpiszkálóval megtűzzük és körbe tekerjük a baconnel. Borssal meghintjük (nem sóztam, mert a feta és a bacon is sós).
A tűzhelyen olajat hevítünk és körbe pirítjuk a csirkemellet, rátesszük a hagymát egészben, majd felengedjük a borral. Fedő alatt 8-10 percig pároljuk. Közben a sütőt előmelegítjük.
Egy tálat (kb 23*15 cm-es méretű) kivajazunk, beletesszük a mirelit zöldségkeveréket és erre ráfektetjük a csirkét, majd ráöntjük a szaftot. Petrezselyemzölddel és lestyánnal ízesítjük, sózzuk. A vajat rámorzsoljuk, a paradicsomkarikákat is rárakjuk. A hús tetejére rakjuk a mozzarella szeleteket, majd lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk kb 10 percre, majd levesszük a fóliát egy kicsit pirítjuk. A sajt szépen ráolvad a csirkére, ami belül nagyon finom puha marad.
Petrezselymes krumplival, a párolt zöldséggel, valamint uborkasalátával kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ha nem mirelit zöldséggel készült több idő kell a sütéshez!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »