Duplán sajtos csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemell filé
- 2 szelet (kb 5 dkg) fetasajt
- 6 szelet mozzarella
- egy csokor kapor
- két evőkanál olívaolaj
- diónyi vaj
- 4 szelet bacon
- fél tasak finomfőzelék alap
- petrezselyemzöld
- lestyán
- 4-5 koktélparadicsom
- só, bors
- 1 dl édes (Tokaji Szamorodni) bor
- 1 zöldhagyma
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, a vizet lecsepegtetjük, majd késsel kinyitjuk, vigyázzunk arra hogy ne lyukadjon ki, egy kicsit húsklopfolóval megütögetjük.
A fetasajtot a villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. A kinyitott csirkemellre halmozzuk és felgöngyöljük, fogpiszkálóval megtűzzük és körbe tekerjük a baconnel. Borssal meghintjük (nem sóztam, mert a feta és a bacon is sós).
A tűzhelyen olajat hevítünk és körbe pirítjuk a csirkemellet, rátesszük a hagymát egészben, majd felengedjük a borral. Fedő alatt 8-10 percig pároljuk. Közben a sütőt előmelegítjük.
Egy tálat (kb 23*15 cm-es méretű) kivajazunk, beletesszük a mirelit zöldségkeveréket és erre ráfektetjük a csirkét, majd ráöntjük a szaftot. Petrezselyemzölddel és lestyánnal ízesítjük, sózzuk. A vajat rámorzsoljuk, a paradicsomkarikákat is rárakjuk. A hús tetejére rakjuk a mozzarella szeleteket, majd lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk kb 10 percre, majd levesszük a fóliát egy kicsit pirítjuk. A sajt szépen ráolvad a csirkére, ami belül nagyon finom puha marad.
Petrezselymes krumplival, a párolt zöldséggel, valamint uborkasalátával kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ha nem mirelit zöldséggel készült több idő kell a sütéshez!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »