Dödölle recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2-3 fej vöröshagyma
- 20 dkg kenyérszalonna
- kevés zsír vagy olaj
- 30-40 dkg liszt
- só bors ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és annyi sós vízben, amennyi ellepi feltesszük főni.
Amíg a burgonya fő, a hagymát, az apróra vágott szalonnával kevés zsíron pirosra sütjük. Amikor megsült félretesszük.
A megfőtt burgonyát a főző vizben összetörjük és apránként hozzáöntjük a lisztet és jól elkeverjük.
Evőkanál segítségével halmokat szaggatunk belőle és a hagymás, szalonnás zsírba fogatjuk őket.
Tepsibe tesszük a halmokat és ha marad hagymánk rálocsoljuk. Körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Ízlés szerint fokhagymás tejföllel vagy reszelt sajttal tálaljuk.
Tipp:
Elég nehéz kikeverni, kell hozzá izom de megéri mert nagyon finom, nagyon laktató, magában is meg köretnek is! Világ legolcsóbb és legfinomabb étele !
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »