Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dödölle recept

Dödölle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 2-3 fej vöröshagyma
    • 20 dkg kenyérszalonna
    • kevés zsír vagy olaj
    • 30-40 dkg liszt
    • só bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és annyi sós vízben, amennyi ellepi feltesszük főni.

    Amíg a burgonya fő, a hagymát, az apróra vágott szalonnával kevés zsíron pirosra sütjük. Amikor megsült félretesszük.

    A megfőtt burgonyát a főző vizben összetörjük és apránként hozzáöntjük a lisztet és jól elkeverjük.

    Evőkanál segítségével halmokat szaggatunk belőle és a hagymás, szalonnás zsírba fogatjuk őket.

    Tepsibe tesszük a halmokat és ha marad hagymánk rálocsoljuk. Körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Ízlés szerint fokhagymás tejföllel vagy reszelt sajttal tálaljuk.

    Tipp:

    Elég nehéz kikeverni, kell hozzá izom de megéri mert nagyon finom, nagyon laktató, magában is meg köretnek is! Világ legolcsóbb és legfinomabb étele !

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá