Dödölle recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2-3 fej vöröshagyma
- 20 dkg kenyérszalonna
- kevés zsír vagy olaj
- 30-40 dkg liszt
- só bors ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és annyi sós vízben, amennyi ellepi feltesszük főni.
Amíg a burgonya fő, a hagymát, az apróra vágott szalonnával kevés zsíron pirosra sütjük. Amikor megsült félretesszük.
A megfőtt burgonyát a főző vizben összetörjük és apránként hozzáöntjük a lisztet és jól elkeverjük.
Evőkanál segítségével halmokat szaggatunk belőle és a hagymás, szalonnás zsírba fogatjuk őket.
Tepsibe tesszük a halmokat és ha marad hagymánk rálocsoljuk. Körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Ízlés szerint fokhagymás tejföllel vagy reszelt sajttal tálaljuk.
Tipp:
Elég nehéz kikeverni, kell hozzá izom de megéri mert nagyon finom, nagyon laktató, magában is meg köretnek is! Világ legolcsóbb és legfinomabb étele !
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.