Dödölle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 20 dkg kenyérszalonna
  • kevés zsír vagy olaj
  • 30-40 dkg liszt
  • só bors ízlés szerint

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és annyi sós vízben, amennyi ellepi feltesszük főni.

Amíg a burgonya fő, a hagymát, az apróra vágott szalonnával kevés zsíron pirosra sütjük. Amikor megsült félretesszük.

A megfőtt burgonyát a főző vizben összetörjük és apránként hozzáöntjük a lisztet és jól elkeverjük.

Evőkanál segítségével halmokat szaggatunk belőle és a hagymás, szalonnás zsírba fogatjuk őket.

Tepsibe tesszük a halmokat és ha marad hagymánk rálocsoljuk. Körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Ízlés szerint fokhagymás tejföllel vagy reszelt sajttal tálaljuk.

Tipp:

Elég nehéz kikeverni, kell hozzá izom de megéri mert nagyon finom, nagyon laktató, magában is meg köretnek is! Világ legolcsóbb és legfinomabb étele !