Dél-Olasz rakott húsos penne recept

Hozzávalók:
- 20 dkg darált sertéshús
- 40 dkg penne tészta
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 hámozott paradicsom
- kevés őrölt pirospaprika
- 1 mokkáskanál morzsolt bazsalikom
- só
- frissen őrölt bors
- 330 g tejföl
- 1 kanál liszt
- 1 dl száraz fehérbor
- kevés olíva olaj
Elkészítése:
A tésztát sós, forró vízben félkeményre főzzük.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzányomjuk a fokhagymát, megsózzuk és felöntjük a borral. Rátesszük a darált húst és fedő alatt addig pirítjuk amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, szétnyomkodjuk, megfűszerezzük borssal, kevés paprikával és bazsalikommal.
A megfőzött tésztát lecsöpögtetjük, majd kivajazott sütőtálba zsemlemorzsát szórunk és beleterítjük a főtt tészta felét. Ráterítjük a darált húsos ragut, amit leöntünk a liszttel elkevert tejföl felével. A maradék tésztát is rátesszük és a megmaradt tejfölt is ráöntjük.
Előmelegített sütőben megsütjük. Tetejére tehető kevés reszelt sajt, de ez el is hagyható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »