Darált húsos raguval töltött padlizsán recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 30 dkg reszelt sajt
- 4 nagy padlizsán
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl házi paradicsomlé
- 2 ek olaj
- 2 tk oregánó
Elkészítése:
A padlizsánt kettévágjuk, majd kivájjuk a húsát úgy, hogy hagyunk neki egy kevés peremet. A kivájt húst apró kockákra vágjuk.
A fél padlizsánokat egy tepsire helyezzük.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és megpároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk.
A padlizsán kikapart húsát a darált húshoz keverjük, hozzáadjuk a paradicsomlevet, majd oregánóval, sóval és borssal ízesítjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a fél padlizsánokat megtöltjük a darált húsos keverékkel, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és a forró sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »