Cukkinis tepsis krumpli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 nagy krumpli ( 30-40 dkg)
- 1 közepes cukkini fele (ugyanannyi, mint krumpli)
- 1-2 paradicsom
- 2 ek mascarpone (vagy tömlős krémsajt)
- 1 szelet ( kb. 6-8 dkg) fetasajt
- 1 ek reszelt parmezán
- 1,5 dl zsírszegény tejszín
- kakukkfű
- bazsalikom ízlés szerint
- só
- bors
- vaj a tepsi kikenéséhez
- zsemlemorzsa a szórásához
Elkészítése:
Megpucoljuk és felkarikázzuk a krumplit 2-2,5 mm, a cukkinit 3 mm vastagra (a képen látható mennyire vastag).
Kicsit megsózzuk a krumplit és a cukkinit ( figyeljünk arra, hogy a feta sós), majd belerakjuk a a kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tepsibe: egy krumpli, egy cukkini szelet. Teszünk közé egy-egy összemorzsolt kakukkfű levelet (aki nem szereti az ízét, hagyja ki), csipetnyi borsot, a tepsi tetejére középre pedig behelyezünk egy bazsalikomlevelet.
A tetejére tesszük a paradicsomkarikákat, ráhalmozzuk a mascarponét, a feta sajtot (én a mascarponet a paradicsomra, a fetát a krumplira és cukkinire morzsoltam).
Ráöntjük a tejszínt, rászórjuk a parmezánt. Betesszük 180 fokos sütőbe a sütő középső rácsára. Kb. 10 percnyi sütés után alufóliával befedjük ( ha mélyebb tepsiben sütjük, korábban is lehet, de nekem elérte volna az alufóliát a mascarpone), és további 30-35 percig sütjük. A végén levesszük a fóliát, és hagyjuk, hogy egy kicsit megpiruljon.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ízesítésre bármilyen zöldfűszer használható, sőt akár zúzott fokhagymával is készíthető.
A cukkinis tepsis krumpli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 8 g