Cukkinis rakott chilis bab recept
Ők is elkészítették
                            Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka darált hús
 - 1 fej hagyma
 - 1 közepes cukkini
 - 1 doboz sűrített paradicsom
 - só
 - bors
 - mexikói fűszerkeverék, ha nincs akkor chili paprika,
 - 1 konzerv fehér vagy vörös bab
 - besamelmártás
 - reszelt sajt
 - kevés zsiradék
 
Elkészítése:
Felaprítjuk a hagymát és kevés zsiradékon megfonnyasszuk. Rátesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután adjuk hozzá a fűszereket, babot végül ráöntjük a sűrített paradicsomot is. Tovább főzzük még néhány percig. Eközben készítünk egy besamel mártást is, illetve a cukkinit uborka szeletelővel hosszában vékonyra szeleteljük.
Egy jénai tálat kivajazunk erre jön egy adag ragu majd néhány kanál besamelmártás is. Erre rétegezzük a cukkini szeleteket, mehet rá némi reszelt sajt, majd ebben a sorrendben újra kezdhetjük edényünk megpakolását. Tetejére reszelt sajt kerül.
Az egészet előmelegített sütőben sütöm nagyjából 15 percig. Sok nem kell hozzá, hiszen a hozzávalók már korábban megfőttek illetve a cukkininek sem kell sok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
											
											
