Cukkinipaprikás recept
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 nagyobbacska cukkini
- 2 kicsi vagy 1 nagy vöröshagyma
- 1 kis pohár tejfel
- fűszerpaprika őrlemény, só, bors, petrezselyem, kapor
- 35 dkg Feketeerdei sonka (kihagyható, de ezzel isteni finom! Német áruházláncunkban szoktam venni, 1000ft körül van! Ezt nem is kalkuláltam bele a végösszegbe)
- Rizs a tálaláshoz
Elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, meghámozzuk, és hosszában negyedeljük. Hozzávetőlegesen 1-2 cm-esre daraboljuk. A Feketeerdei sonkát 1×1 cm-es darabokra vágjuk, de csak a színhúsát! Az apróra vágott vöröshagymát az olajban megfonnyasztjuk. Tűzről levéve a fűszerpaprikát tesszük bele. Hozzáadjuk a cukkinit is, majd lassú tűzön, fedő alatt, 10 percenként kevergetve 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a fűszereket, és a Feketeerdei sonkát is. Még fedő alatt főzzük 10-15 percig. Tejfelt keverünk bele, és összerottyantjuk. Rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

