Cukkinipaprikás recept

Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 nagyobbacska cukkini
- 2 kicsi vagy 1 nagy vöröshagyma
- 1 kis pohár tejfel
- fűszerpaprika őrlemény, só, bors, petrezselyem, kapor
- 35 dkg Feketeerdei sonka (kihagyható, de ezzel isteni finom! Német áruházláncunkban szoktam venni, 1000ft körül van! Ezt nem is kalkuláltam bele a végösszegbe)
- Rizs a tálaláshoz
Elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, meghámozzuk, és hosszában negyedeljük. Hozzávetőlegesen 1-2 cm-esre daraboljuk. A Feketeerdei sonkát 1×1 cm-es darabokra vágjuk, de csak a színhúsát! Az apróra vágott vöröshagymát az olajban megfonnyasztjuk. Tűzről levéve a fűszerpaprikát tesszük bele. Hozzáadjuk a cukkinit is, majd lassú tűzön, fedő alatt, 10 percenként kevergetve 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a fűszereket, és a Feketeerdei sonkát is. Még fedő alatt főzzük 10-15 percig. Tejfelt keverünk bele, és összerottyantjuk. Rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »