Cukkinipaprikás recept

Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 nagyobbacska cukkini
- 2 kicsi vagy 1 nagy vöröshagyma
- 1 kis pohár tejfel
- fűszerpaprika őrlemény, só, bors, petrezselyem, kapor
- 35 dkg Feketeerdei sonka (kihagyható, de ezzel isteni finom! Német áruházláncunkban szoktam venni, 1000ft körül van! Ezt nem is kalkuláltam bele a végösszegbe)
- Rizs a tálaláshoz
Elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, meghámozzuk, és hosszában negyedeljük. Hozzávetőlegesen 1-2 cm-esre daraboljuk. A Feketeerdei sonkát 1×1 cm-es darabokra vágjuk, de csak a színhúsát! Az apróra vágott vöröshagymát az olajban megfonnyasztjuk. Tűzről levéve a fűszerpaprikát tesszük bele. Hozzáadjuk a cukkinit is, majd lassú tűzön, fedő alatt, 10 percenként kevergetve 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a fűszereket, és a Feketeerdei sonkát is. Még fedő alatt főzzük 10-15 percig. Tejfelt keverünk bele, és összerottyantjuk. Rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »