Cukkinipaprikás recept

Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 nagyobbacska cukkini
- 2 kicsi vagy 1 nagy vöröshagyma
- 1 kis pohár tejfel
- fűszerpaprika őrlemény, só, bors, petrezselyem, kapor
- 35 dkg Feketeerdei sonka (kihagyható, de ezzel isteni finom! Német áruházláncunkban szoktam venni, 1000ft körül van! Ezt nem is kalkuláltam bele a végösszegbe)
- Rizs a tálaláshoz
Elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, meghámozzuk, és hosszában negyedeljük. Hozzávetőlegesen 1-2 cm-esre daraboljuk. A Feketeerdei sonkát 1×1 cm-es darabokra vágjuk, de csak a színhúsát! Az apróra vágott vöröshagymát az olajban megfonnyasztjuk. Tűzről levéve a fűszerpaprikát tesszük bele. Hozzáadjuk a cukkinit is, majd lassú tűzön, fedő alatt, 10 percenként kevergetve 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a fűszereket, és a Feketeerdei sonkát is. Még fedő alatt főzzük 10-15 percig. Tejfelt keverünk bele, és összerottyantjuk. Rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »