Csőben sült karfiol recept

Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 5 dl tej
- 2 ek vaj
- 4 ek liszt
- 15 dkg kemény sajt
- só
- szerecsendió
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedjük, majd 10 percig forró, só vízben előfőzzük, a főzőléhez adunk kevés citromlevet.
Leszűrjük és kivajazott jénai tál aljára vagy tepsibe rakosgatjuk.
Elkészítjük a besamelt. A vajat felhevítjük, elkeverjük benne a lisztet, majd felöntjük a langyos tejjel és sűrűre főzzük. Ne legyen túl sűrű, inkább hígabb, mert a sajtot is belereszeljük és jól összekeverjük.
Ha kihűlt a tojásokat is belekeverjük, szerecsendiót reszelünk ízesítésként a mártáshoz, majd a karfiolra öntjük. A tetejére is reszelünk kevés sajtot.
Forró sütőbe toljuk és 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Felkockázva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »