Csőben sült brokkoli póréhagymával, tejföllel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 0,5 kg brokkoli
- 2 szál póréhagyma
- 2 nagy kupa tejföl (2*450 g)
- néhány gerezd fokhagyma
- 1 kg tészta
- szalámi
- 15 dkg sajt
- fűszer (ízlés és képzelőerő szerint, én a következőket raktam bele: só, bors, oregano, bazsalikom, majoránna, kakukkfű)
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük, a póréhagymát és a szalámit feldaraboljuk. Serpenyőben megpároljuk és jól megfűszerezzük.
Közben a fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük a tejföllel. A sajtot lereszeljük. A brokkolis keveréket és a tejfölt összekeverjük, majd egy tepsibe öntjük. Rászórjuk a reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben kb 15 percig alufólia alatt sütjük, majd levesszük az alufóliát és tovább sütjük, ameddig a sajt rápirul.
Tipp:
Szóval, szerda dél, éhesek vagyunk, mi van itthon? Hát, ez lett a végeredmény. Én kb ennyi hozzávalóval dolgoztam, de egy kis plusz sajt és brokkoli még elfér benne :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.