Csőben sült brokkoli póréhagymával, tejföllel recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg brokkoli
- 2 szál póréhagyma
- 2 nagy kupa tejföl (2*450 g)
- néhány gerezd fokhagyma
- 1 kg tészta
- szalámi
- 15 dkg sajt
- fűszer (ízlés és képzelőerő szerint, én a következőket raktam bele: só, bors, oregano, bazsalikom, majoránna, kakukkfű)
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük, a póréhagymát és a szalámit feldaraboljuk. Serpenyőben megpároljuk és jól megfűszerezzük.
Közben a fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük a tejföllel. A sajtot lereszeljük. A brokkolis keveréket és a tejfölt összekeverjük, majd egy tepsibe öntjük. Rászórjuk a reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben kb 15 percig alufólia alatt sütjük, majd levesszük az alufóliát és tovább sütjük, ameddig a sajt rápirul.
Tipp:
Szóval, szerda dél, éhesek vagyunk, mi van itthon? Hát, ez lett a végeredmény. Én kb ennyi hozzávalóval dolgoztam, de egy kis plusz sajt és brokkoli még elfér benne :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »