Csirkés padlizsánragu recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 közepes vöröshagyma
- fél kg csirkemell
- só
- bors
- oreganó
- bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- padlizsán
- cukkini
- 2 paprika (piros, sárga)
- 2 paradicsom
Elkészítése:
A raguhoz a húst felkockázom. A hagymát, fokhagymát, papriká is felvágom. A cukkinit, padlizsánt, paradicsomot kockára vágjuk. A petrezselymet apróra vágom.
Olajon megdinsztelem a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a húst is fehéredésig, ekkor szórom rá a fűszereket. Ezután a paprikával dinsztelem tovább, majd hozzáadom a paradicsomot, padlizsánt, cukkinit és a petrezselyemzöldet, majd készre párolom. Kölessel tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.