Csirkés padlizsánragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkés padlizsánragu

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 közepes vöröshagyma
  • fél kg csirkemell
  • bors
  • oreganó
  • bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • padlizsán
  • cukkini
  • 2 paprika (piros, sárga)
  • 2 paradicsom

Elkészítése:

A raguhoz a húst felkockázom. A hagymát, fokhagymát, papriká is felvágom. A cukkinit, padlizsánt, paradicsomot kockára vágjuk. A petrezselymet apróra vágom.

Olajon megdinsztelem a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a húst is fehéredésig, ekkor szórom rá a fűszereket. Ezután a paprikával dinsztelem tovább, majd hozzáadom a paradicsomot, padlizsánt, cukkinit és a petrezselyemzöldet, majd készre párolom. Kölessel tálalom.