Csirkemájrizottó recept

Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemáj
- 30 dkg rizs (kb 1 bögre)
- 1 fej hagyma
- 30 dkg mexikói zöldségkeverék
- só
- bors
- delikát
- olaj
Elkészítése:
Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a zöldségkeveréket és azt is alaposan átpirítjuk, hogy az ízek jól kijöjjenek. Nagyon kevés vízzel kicsit pároljuk a zöldséget, addig apró kockákra vágjuk a májat. Ha a zöldség újra zsírjára pirult, akkor beletesszük a májat, óvatosan átforgatjuk, hogy minden oldala megpiruljon. Borsozzuk és rövid ideig kevés vízzel főzzük. Közben kevés olajon megpirítjuk a rizst, ha már jól kifehéredett, akkor ráöntünk kétszeres mennyiségű vizet. Sóval, delikáttal ízesítjük és készre főzzük. Ha kész, akkor összekeverjük a májas raguval. Kis ideig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
A zöldségkeveréket természetesen lehet helyettesítheti a friss zöldség is. Én a delikátot nem nagyon kedvelem, ezért ha tehetem lefagyasztott húslevessel szoktam főzni a rizst.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »