Csirkemájrizottó recept

Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemáj
- 30 dkg rizs (kb 1 bögre)
- 1 fej hagyma
- 30 dkg mexikói zöldségkeverék
- só
- bors
- delikát
- olaj
Elkészítése:
Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a zöldségkeveréket és azt is alaposan átpirítjuk, hogy az ízek jól kijöjjenek. Nagyon kevés vízzel kicsit pároljuk a zöldséget, addig apró kockákra vágjuk a májat. Ha a zöldség újra zsírjára pirult, akkor beletesszük a májat, óvatosan átforgatjuk, hogy minden oldala megpiruljon. Borsozzuk és rövid ideig kevés vízzel főzzük. Közben kevés olajon megpirítjuk a rizst, ha már jól kifehéredett, akkor ráöntünk kétszeres mennyiségű vizet. Sóval, delikáttal ízesítjük és készre főzzük. Ha kész, akkor összekeverjük a májas raguval. Kis ideig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
A zöldségkeveréket természetesen lehet helyettesítheti a friss zöldség is. Én a delikátot nem nagyon kedvelem, ezért ha tehetem lefagyasztott húslevessel szoktam főzni a rizst.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »