Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemájas rakottas recept

Csirkemájas rakottas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg farfalle tészta kifőzve
    • 1/2 kg csirkemáj
    • 1/2 kg vegyes erdei gomba
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 2 ek olaj
    • 1 mk pirospaprika
    • 2 tk házi piros arany
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 450 g tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk ételízesítő
    • 15 dkg reszelt sajt
    • margarin

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apróra vágtam, olajon világosra pároltam, ráraktam az előzőleg kisebb darabokra szeletelt májat, borsoztam. Készre sütöttem, a végén 1 teáskanál házi piros arannyal ízesítettem.

    A másik vöröshagymát apróra vágtam, olajon átfuttattam, megszórtam piros porpaprikával, rátettem a szeletelt erdei gombát, sóztam, borssal fűszereztem, 1 tk házi piros arannyal fedő alatt készre sütöttem.

    Egy 20*30 cm-es tepsit olajjal kentem ki. A tejfölt a tojással és egy kis ételízesítővel összekevertem.

    A tészta 1/3 részét raktam a tepsi aljára, erre került a máj fele, majd a gomba fele és a tejföllel meglocsoltam.

    A rétegezést addig folytattam, amíg a hozzávalók el nem fogytak. A tetejére tészta kerül, meglocsoltam a maradék tejföllel és reszelt sajttal szórtam, majd kis margarinkockákat tettem a tetejére.
    220 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.

    Nagyon finom.
    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá