Csirkemájas rakottas recept
                            Hozzávalók:
- 50 dkg farfalle tészta kifőzve
 - 1/2 kg csirkemáj
 - 1/2 kg vegyes erdei gomba
 - 2 nagy fej vöröshagyma
 - 2 ek olaj
 - 1 mk pirospaprika
 - 2 tk házi piros arany
 - só
 - őrölt bors ízlés szerint
 - 450 g tejföl
 - 1 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk ételízesítő
 - 15 dkg reszelt sajt
 - margarin
 
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágtam, olajon világosra pároltam, ráraktam az előzőleg kisebb darabokra szeletelt májat, borsoztam. Készre sütöttem, a végén 1 teáskanál házi piros arannyal ízesítettem.
A másik vöröshagymát apróra vágtam, olajon átfuttattam, megszórtam piros porpaprikával, rátettem a szeletelt erdei gombát, sóztam, borssal fűszereztem, 1 tk házi piros arannyal fedő alatt készre sütöttem.
Egy 20*30 cm-es tepsit olajjal kentem ki. A tejfölt a tojással és egy kis ételízesítővel összekevertem.
A tészta 1/3 részét raktam a tepsi aljára, erre került a máj fele, majd a gomba fele és a tejföllel meglocsoltam.
A rétegezést addig folytattam, amíg a hozzávalók el nem fogytak. A tetejére tészta kerül, meglocsoltam a maradék tejföllel és reszelt sajttal szórtam, majd kis margarinkockákat tettem a tetejére.
220 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.
Nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

