Csirkemájas rakottas recept

Hozzávalók:
- 50 dkg farfalle tészta kifőzve
- 1/2 kg csirkemáj
- 1/2 kg vegyes erdei gomba
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 mk pirospaprika
- 2 tk házi piros arany
- só
- őrölt bors ízlés szerint
- 450 g tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk ételízesítő
- 15 dkg reszelt sajt
- margarin
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágtam, olajon világosra pároltam, ráraktam az előzőleg kisebb darabokra szeletelt májat, borsoztam. Készre sütöttem, a végén 1 teáskanál házi piros arannyal ízesítettem.
A másik vöröshagymát apróra vágtam, olajon átfuttattam, megszórtam piros porpaprikával, rátettem a szeletelt erdei gombát, sóztam, borssal fűszereztem, 1 tk házi piros arannyal fedő alatt készre sütöttem.
Egy 20*30 cm-es tepsit olajjal kentem ki. A tejfölt a tojással és egy kis ételízesítővel összekevertem.
A tészta 1/3 részét raktam a tepsi aljára, erre került a máj fele, majd a gomba fele és a tejföllel meglocsoltam.
A rétegezést addig folytattam, amíg a hozzávalók el nem fogytak. A tetejére tészta kerül, meglocsoltam a maradék tejföllel és reszelt sajttal szórtam, majd kis margarinkockákat tettem a tetejére.
220 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.
Nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »