Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkecombok zöldségágyon recept

Csirkecombok zöldségágyon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 7 db csirke felső comb filé
    • 70 dkg sárgarépa
    • 3 kápia paprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 7 ek worchester szósz
    • Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

    Elkészítése

    A sütőt 220 fokra előmelegítem.

    A csirkecombokat alaposan megmosom, ízlés szerint sózom borsozom, majd meglocsolom a worchester szósszal és állni hagyom, amíg a zöldségeket felaprítom.

    A sárgarépát megpucolom, nagyobb darabokra vágom, a hagymát felszeletelem, a paprikát ketté vágom, eltávolítom a magházát és ezt is nagyobb darabokra vágom.

    Egy jénai tálat kikenek vajjal, belehalmozom a sózott, borsozott zöldséget, szép sorban ráhelyezem a húst, meglocsolom a páclével és alufóliával lefedve 45 perc alatt puhára párolom.

    Ha a hús megpuhult, eltávolítom a fóliát és további 10 percre visszateszem a sütőbe, hogy a húsok szép pirosra süljenek (félidőnél kiveszem és meglocsolom a szaftlével).

    Mi csak a zöldségeket eszük köretként, de kínálhatunk hozzá párolt rizst.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá