Csirkecombok zöldségágyon recept
Hozzávalók:
- 7 db csirke felső comb filé
- 70 dkg sárgarépa
- 3 kápia paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 7 ek worchester szósz
- Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
Elkészítése
A sütőt 220 fokra előmelegítem.
A csirkecombokat alaposan megmosom, ízlés szerint sózom borsozom, majd meglocsolom a worchester szósszal és állni hagyom, amíg a zöldségeket felaprítom.
A sárgarépát megpucolom, nagyobb darabokra vágom, a hagymát felszeletelem, a paprikát ketté vágom, eltávolítom a magházát és ezt is nagyobb darabokra vágom.
Egy jénai tálat kikenek vajjal, belehalmozom a sózott, borsozott zöldséget, szép sorban ráhelyezem a húst, meglocsolom a páclével és alufóliával lefedve 45 perc alatt puhára párolom.
Ha a hús megpuhult, eltávolítom a fóliát és további 10 percre visszateszem a sütőbe, hogy a húsok szép pirosra süljenek (félidőnél kiveszem és meglocsolom a szaftlével).
Mi csak a zöldségeket eszük köretként, de kínálhatunk hozzá párolt rizst.