Csirkecombok zöldségágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 7 db csirke felső comb filé
  • 70 dkg sárgarépa
  • 3 kápia paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 7 ek worchester szósz
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

Elkészítése

A sütőt 220 fokra előmelegítem.

A csirkecombokat alaposan megmosom, ízlés szerint sózom borsozom, majd meglocsolom a worchester szósszal és állni hagyom, amíg a zöldségeket felaprítom.

A sárgarépát megpucolom, nagyobb darabokra vágom, a hagymát felszeletelem, a paprikát ketté vágom, eltávolítom a magházát és ezt is nagyobb darabokra vágom.

Egy jénai tálat kikenek vajjal, belehalmozom a sózott, borsozott zöldséget, szép sorban ráhelyezem a húst, meglocsolom a páclével és alufóliával lefedve 45 perc alatt puhára párolom.

Ha a hús megpuhult, eltávolítom a fóliát és további 10 percre visszateszem a sütőbe, hogy a húsok szép pirosra süljenek (félidőnél kiveszem és meglocsolom a szaftlével).

Mi csak a zöldségeket eszük köretként, de kínálhatunk hozzá párolt rizst.