Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csípős töltött káposzta cipóban recept

Csípős töltött káposzta cipóban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 fej savanyú káposzta
    • 2 kg darált hús
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 kávéskanál pirospaprika
    • 1 kávéskanál csípős paprika
    • 1 bögre rizs
    • 2 fej hagyma
    • 7 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál őrölt bors
    • 1 kanál só
    • 1 kanál zsír
    • 2 kanál liszt
    • 1 kávéskanál szárított kakukkfű

    Elkészítése:

    Ezt a töltött káposztát olyankor készítem, amikor vendégeink vannak. Bográcsban, üstben is el lehet készíteni, de akár nagyobb fazékban is meg lehet csinálni. Rendkívül látványos megoldás, hogy a kivájt közepű cipóban tálaljuk. Épp ezért, kevés levet hagyok neki, amit paprikás rántással sűrítek. Savanyú fejes káposztából készítem, amit megfelelően kimosok.

    A tölteléket kikeverem, hozzáadom a cipókból kivett kenyérbelet is. Kicsit csípősebbre készítem a tölteléket a szokásosnál. A töltelékeket az erektől megszabadított káposztalevelekbe csomagolom, majd rétegezem az edénybe. A megmaradt káposztát apróra vágom és azt is az edénybe teszem.

    A töltelékeket, leszorítva főzöm! Ez úgy a legegyszerűbb, hogy egy kisebb fedővel fedem le az edény tartalmát, majd arra kisebb, vízzel teli fazekat teszek.

    A lassú, hosszú főzés után, laza paprikás rántással sűrítem.

    Tálaláskor, a cipókba adagolom a káposztákat, így az edény is elfogyasztható.

    Ízlés szerint megöntözhető tejföllel is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá