Csípős töltött káposzta cipóban recept
Hozzávalók:
- 2 fej savanyú káposzta
- 2 kg darált hús
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál csípős paprika
- 1 bögre rizs
- 2 fej hagyma
- 7 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 kanál só
- 1 kanál zsír
- 2 kanál liszt
- 1 kávéskanál szárított kakukkfű
Elkészítése:
Ezt a töltött káposztát olyankor készítem, amikor vendégeink vannak. Bográcsban, üstben is el lehet készíteni, de akár nagyobb fazékban is meg lehet csinálni. Rendkívül látványos megoldás, hogy a kivájt közepű cipóban tálaljuk. Épp ezért, kevés levet hagyok neki, amit paprikás rántással sűrítek. Savanyú fejes káposztából készítem, amit megfelelően kimosok.
A tölteléket kikeverem, hozzáadom a cipókból kivett kenyérbelet is. Kicsit csípősebbre készítem a tölteléket a szokásosnál. A töltelékeket az erektől megszabadított káposztalevelekbe csomagolom, majd rétegezem az edénybe. A megmaradt káposztát apróra vágom és azt is az edénybe teszem.
A töltelékeket, leszorítva főzöm! Ez úgy a legegyszerűbb, hogy egy kisebb fedővel fedem le az edény tartalmát, majd arra kisebb, vízzel teli fazekat teszek.
A lassú, hosszú főzés után, laza paprikás rántással sűrítem.
Tálaláskor, a cipókba adagolom a káposztákat, így az edény is elfogyasztható.
Ízlés szerint megöntözhető tejföllel is.