Csípős gombapaprikás szárított paradicsommal, nokedlivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500g vegyes gomba (csiperke, barna csiperke, laska)
- 1 ek zsír
- 2 nagyobb fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 kisebb paradicsom
- 1 kanál, őrölt pirospaprika
- 1 kis csilipaprika
- 1 marék szárított paradicsom (ha nincs, tegyél bele 1 kanál sűrített paradicsomot)
- kevés só, őrölt bors
- kevés köménymag
- 1 kanál tejföl
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük. Megsózzuk, majd hozzáadunk kevés köménymagot.
Kicsit együtt pirítjuk. Az apróra vágott paprika, és paradicsom, és kevés szárított paradicsom, valamint egy kis csili is hozzákerül. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt főzzük, míg a kicsit szétfőnek a fazékba lévők.
Hozzáadjuk a szeletelt, vagy darabolt gombát, és a felcsíkozott fokhagymagerezdeket. Megborsozzuk, és beletesszük az őrölt pirospaprikát. Fedő alatt főzzük tovább. A gomba levet enged, hiszen nagyobbik része víz, így jó esetben nincs szükség a víz pótlására. Kóstoljuk meg, mert lehet, hogy szükség van egy kevés sóra, mert a fazékban lévők felvették.
Nem feltétlenül szükséges, de én 1 kanál tejfölt is kavarok hozzá, amivel kicsit sűrítem, valamint pikánsabbá teszi az ízét. A közben 2 tojásból, 6 evőkanál lisztből, vízből kikevert, forró, enyhén olajos vízben kifőtt galuskával tálalom.
Tipp:
A galuskát vágódeszkáról szoktam szaggatni. Ezzel szép, egyenletes, vékony galuskákat tudok készíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »