Csípős gombapaprikás szárított paradicsommal, nokedlivel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 500g vegyes gomba (csiperke, barna csiperke, laska)
  • 1 ek zsír
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 kanál, őrölt pirospaprika
  • 1 kis csilipaprika
  • 1 marék szárított paradicsom (ha nincs, tegyél bele 1 kanál sűrített paradicsomot)
  • kevés só, őrölt bors
  • kevés köménymag
  • 1 kanál tejföl

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük. Megsózzuk, majd hozzáadunk kevés köménymagot.

Kicsit együtt pirítjuk. Az apróra vágott paprika, és paradicsom, és kevés szárított paradicsom, valamint egy kis csili is hozzákerül. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt főzzük, míg a kicsit szétfőnek a fazékba lévők.

Hozzáadjuk a szeletelt, vagy darabolt gombát, és a felcsíkozott fokhagymagerezdeket. Megborsozzuk, és beletesszük az őrölt pirospaprikát. Fedő alatt főzzük tovább. A gomba levet enged, hiszen nagyobbik része víz, így jó esetben nincs szükség a víz pótlására. Kóstoljuk meg, mert lehet, hogy szükség van egy kevés sóra, mert a fazékban lévők felvették.

Nem feltétlenül szükséges, de én 1 kanál tejfölt is kavarok hozzá, amivel kicsit sűrítem, valamint pikánsabbá teszi az ízét. A közben 2 tojásból, 6 evőkanál lisztből, vízből kikevert, forró, enyhén olajos vízben kifőtt galuskával tálalom.

Tipp:

A galuskát vágódeszkáról szoktam szaggatni. Ezzel szép, egyenletes, vékony galuskákat tudok készíteni.