Csípős betyáros recept

Hozzávalók:
(4 fő részére)
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 egész hagyma
- 10 dkg tarhonya
- 10 dkg lebbencs tészta
- 10 dkg kocka tészta
- 10 dkg (házi)kolbász
- só, bors, őrölt paprika,
- 1 db egész erős zöldpaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 közepes méretű burgonya
Elkészítése:
A füstölt szalonnát összekockázzuk és serpenyőben zsírjára sütjük, amikor majdnem kész megpirítjuk benne az összekockázott hagymát,tarhonyát, (a tésztákat külön szárazon egy serpenyőben megpirítjuk és később adjuk a betyároshoz) fűszerezzük, só, bors, pirospaprika, beleszeletelünk egy egész erős zöldpaprikát, beletesszük az összekockázott kolbászt, apró kockára vágott burgonyát és fokhagymát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Egyet forr és utána tesszük bele a külön megpirított tésztákat, letakarjuk, ha elfőtte a levét, pótoljuk, amíg minden hozzávaló megpuhul. Savanyúság illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »