Csípős betyáros recept
Hozzávalók:
(4 fő részére)
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 egész hagyma
- 10 dkg tarhonya
- 10 dkg lebbencs tészta
- 10 dkg kocka tészta
- 10 dkg (házi)kolbász
- só, bors, őrölt paprika,
- 1 db egész erős zöldpaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 közepes méretű burgonya
Elkészítése:
A füstölt szalonnát összekockázzuk és serpenyőben zsírjára sütjük, amikor majdnem kész megpirítjuk benne az összekockázott hagymát,tarhonyát, (a tésztákat külön szárazon egy serpenyőben megpirítjuk és később adjuk a betyároshoz) fűszerezzük, só, bors, pirospaprika, beleszeletelünk egy egész erős zöldpaprikát, beletesszük az összekockázott kolbászt, apró kockára vágott burgonyát és fokhagymát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Egyet forr és utána tesszük bele a külön megpirított tésztákat, letakarjuk, ha elfőtte a levét, pótoljuk, amíg minden hozzávaló megpuhul. Savanyúság illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

