Csípős betyáros

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csípős betyáros

Hozzávalók:
(4 fő részére)

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 egész hagyma
  • 10 dkg tarhonya
  • 10 dkg lebbencs tészta
  • 10 dkg  kocka tészta
  • 10 dkg (házi)kolbász
  • só, bors, őrölt paprika,
  • 1 db egész erős zöldpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes méretű burgonya

Elkészítése:
A füstölt szalonnát összekockázzuk és serpenyőben zsírjára sütjük, amikor majdnem kész megpirítjuk benne az összekockázott hagymát,tarhonyát, (a tésztákat külön szárazon egy serpenyőben megpirítjuk és később adjuk a betyároshoz) fűszerezzük, só, bors, pirospaprika, beleszeletelünk egy egész erős zöldpaprikát, beletesszük az összekockázott kolbászt, apró kockára vágott burgonyát és fokhagymát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Egyet forr és utána tesszük bele a külön megpirított tésztákat, letakarjuk, ha elfőtte a levét, pótoljuk, amíg minden hozzávaló megpuhul. Savanyúság illik hozzá.