Chilis bab recept
                            Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
 - 1 vöröshagyma
 - 4 gerezd fokhagyma
 - 1 doboz paradicsompüré
 - 1 doboz fehér bab (konzerv)
 - 1 doboz vörös bab (konzerv)
 - 1doboz kukorica (konzerv)
 - ketchup
 - paprikakrém (Erős Pista, Piros Arany)
 - só
 - bors
 - fűszerpaprika
 - chilipor
 - oregánó
 - olaj
 - reszelt sajt
 
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymákat fokhagymanyomón átnyomjuk. Wok-ba (vagy nagyobb serpenyőbe) olajat öntünk, felforrósítjuk, és a hagymákat megdinszteljük benne.
Rátesszük a csíkozott húst, megsózzuk, borsozzuk, paprikát, chilit, oreganót szórunk rá és addig kevergetjük, amíg a hús fehér lesz.
Hozzáadjuk a paradicsompürét és nyomunk mellé ketchupot és legalább 1-2 evőkanál paprikakrémet. 25-30 percig forraljuk lassú tűzön, ha kell vizet öntünk hozzá. Hozzáadjuk az alaposan lemosott babkonzerveket a kukoricát (mert fémes íze lehet a levének) és az egészet jól összeforraljuk. A lényeg, hogy ne legyen túl híg, se túl sűrű.
A legvégén megkóstoljuk, és kedvünkre fűszerezhetjük még chilivel (erős Pistával), sóval, borssal. Reszelt sajttal forrón tálaljuk friss kenyér mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

