Chilis bab

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz paradicsompüré
  • 1 doboz fehér bab (konzerv)
  • 1 doboz vörös bab (konzerv)
  • 1doboz kukorica (konzerv)
  • ketchup
  • paprikakrém (Erős Pista, Piros Arany)
  • bors
  • fűszerpaprika
  • chilipor
  • oregánó
  • olaj
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymákat fokhagymanyomón átnyomjuk. Wok-ba (vagy nagyobb serpenyőbe) olajat öntünk, felforrósítjuk, és a hagymákat megdinszteljük benne.

Rátesszük a csíkozott húst, megsózzuk, borsozzuk, paprikát, chilit, oreganót szórunk rá és addig kevergetjük, amíg a hús fehér lesz.

Hozzáadjuk a paradicsompürét és nyomunk mellé ketchupot és legalább 1-2 evőkanál paprikakrémet. 25-30 percig forraljuk lassú tűzön, ha kell vizet öntünk hozzá. Hozzáadjuk az alaposan lemosott babkonzerveket a kukoricát (mert fémes íze lehet a levének) és az egészet jól összeforraljuk. A lényeg, hogy ne legyen túl híg, se túl sűrű.

A legvégén megkóstoljuk, és kedvünkre fűszerezhetjük még chilivel (erős Pistával), sóval, borssal. Reszelt sajttal forrón tálaljuk friss kenyér mellé.