Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymákat fokhagymanyomón átnyomjuk. Wok-ba (vagy nagyobb serpenyőbe) olajat öntünk, felforrósítjuk, és a hagymákat megdinszteljük benne.
Rátesszük a csíkozott húst, megsózzuk, borsozzuk, paprikát, chilit, oreganót szórunk rá és addig kevergetjük, amíg a hús fehér lesz.
Hozzáadjuk a paradicsompürét és nyomunk mellé ketchupot és legalább 1-2 evőkanál paprikakrémet. 25-30 percig forraljuk lassú tűzön, ha kell vizet öntünk hozzá. Hozzáadjuk az alaposan lemosott babkonzerveket a kukoricát (mert fémes íze lehet a levének) és az egészet jól összeforraljuk. A lényeg, hogy ne legyen túl híg, se túl sűrű.
A legvégén megkóstoljuk, és kedvünkre fűszerezhetjük még chilivel (erős Pistával), sóval, borssal. Reszelt sajttal forrón tálaljuk friss kenyér mellé.