Császárszalonnás rakott vajbab recept

Elkészítése:
A vajbabot vízben pároljuk puhára.
A felkockázott hagymát és a császárszalonnát egy serpenyőben a vaj hozzáadásával pirítsuk meg. Ezután a felkockázott csirkemellet kevés olajon megpirítjuk, majd egy kevés víz, só, bors, hozzáadásával pároljuk puhára. Ha a hús megpárolódott, leöntjük róla a felesleges levet és hozzárakjuk a szalonnás-hagymás keverékhez. Kicsit összepirítjuk és jöhetnek a fűszerek (majoránna, delikát) és egy tojás sárgáját is belekeverjük.
Ezek után egy jénaiba jön a rétegezés a következő módon: a bab felét a jénai aljára simítjuk, erre jön a szalonnás-hagymás-csirkemelles ragu, majd erre a maradék bab kerül. Egy tálban elkeverünk 2 dl tejfölt, 1 dl tejjel és 1 egész tojással, majd ezt elosztva, ráöntjük a rakott babra. Ez szépen lecsorog, így jutni fog mindenhova.
A másik tejölt (2 dl) a tetejére simítjuk, majd erre jöhet a sajt. Előmelegített sütőben lefedés nélkül kb 20-25 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul (közepes lángon).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »