Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Császárszalonnás rakott vajbab recept

Császárszalonnás rakott vajbab
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg vajbab
    • 5 dkg vaj
    • 10 dkg sajt
    • 50 dkg csirkemellfilé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 dl tejföl
    • 1 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg császárszalonna
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint ételízesítő
    • ízlés szerint majoránna

    Elkészítése:

    A vajbabot vízben pároljuk puhára.

    A felkockázott hagymát és a császárszalonnát egy serpenyőben a vaj hozzáadásával pirítsuk meg. Ezután a felkockázott csirkemellet kevés olajon megpirítjuk, majd egy kevés víz, só, bors, hozzáadásával pároljuk puhára. Ha a hús megpárolódott, leöntjük róla a felesleges levet és hozzárakjuk a szalonnás-hagymás keverékhez. Kicsit összepirítjuk és jöhetnek a fűszerek (majoránna, delikát) és egy tojás sárgáját is belekeverjük.

    Ezek után egy jénaiba jön a rétegezés a következő módon: a bab felét a jénai aljára simítjuk, erre jön a szalonnás-hagymás-csirkemelles ragu, majd erre a maradék bab kerül. Egy tálban elkeverünk 2 dl tejfölt, 1 dl tejjel és 1 egész tojással, majd ezt elosztva, ráöntjük a rakott babra. Ez szépen lecsorog, így jutni fog mindenhova.

    A másik tejölt (2 dl) a tetejére simítjuk, majd erre jöhet a sajt. Előmelegített sütőben lefedés nélkül kb 20-25 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul (közepes lángon).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá