Császárszalonnás rakott vajbab recept
Elkészítése:
A vajbabot vízben pároljuk puhára.
A felkockázott hagymát és a császárszalonnát egy serpenyőben a vaj hozzáadásával pirítsuk meg. Ezután a felkockázott csirkemellet kevés olajon megpirítjuk, majd egy kevés víz, só, bors, hozzáadásával pároljuk puhára. Ha a hús megpárolódott, leöntjük róla a felesleges levet és hozzárakjuk a szalonnás-hagymás keverékhez. Kicsit összepirítjuk és jöhetnek a fűszerek (majoránna, delikát) és egy tojás sárgáját is belekeverjük.
Ezek után egy jénaiba jön a rétegezés a következő módon: a bab felét a jénai aljára simítjuk, erre jön a szalonnás-hagymás-csirkemelles ragu, majd erre a maradék bab kerül. Egy tálban elkeverünk 2 dl tejfölt, 1 dl tejjel és 1 egész tojással, majd ezt elosztva, ráöntjük a rakott babra. Ez szépen lecsorog, így jutni fog mindenhova.
A másik tejölt (2 dl) a tetejére simítjuk, majd erre jöhet a sajt. Előmelegített sütőben lefedés nélkül kb 20-25 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul (közepes lángon).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

