Chilis bab tortilla köntösben recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Chilis babhoz:
- 50 dkg darált hús (jó esetben marha, normál esetben sertés)
- 2 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- Chilli (hagyományos paprika, por, szósz vagy mag formájában)
- kevés curry por
- só, bors
- 500 gr paradicsompüré
- 2 db vörös bab konzerv lével együtt
- 1 kukorica konzerv
- 1 jó evőkanálnyi cukrozatlan (legjobb a holland) kakaópor
Tortillákhoz (kb. 14 darabhoz):
- 3,5 dl víz
- 35 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 15 dkg kukoricaliszt
- 2 ek olívaolaj
- 1 dkg só
- bors
Elkészítése:
A hagymát apróra kockázzuk és olívaolajon jól megdinszteljük. Azonnal sózzuk, ha kell kevés vizet öntünk alá, hogy le ne égjen.
Ha puha, rádobjuk a felaprított fokhagymát, majd felöntjük kevés vízzel és megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal.
Erre az alapra tesszük rá a darált húst, fehéredésig kevergetjük kicsit, majd a paradicsompürét rányomjuk.
Mehet rá a chilli, ízlés szerint fűszerezhetjük is.
Üntsünk rá pár deci vizet is és főzzük puhára a húst.Ahogy megpuhult, öntsük bele a babkonzervet és pár perc alatt melegítsük össze őket. Forraljuk újra.
Amikor kész, zárjuk el a lángot, majd a kukoricát (lé nélkül) keverjük bele. Kóstoljuk, ízesítsük, ha kell sózzuk, locsoljuk chilli szósszal.
Ezután keverjünk bele egy jó evőkanál kakaóport. és tegyük be 200 fokra a sütőbe.
Ha alig lenne leve, öntsünk rá pici vizet és leverjük el, hogy legyen minek elpárolognia.
Akkor lesz készen, amikor szépen összesül a sütőben. Még nem száradt ki, van némi leve, de nem folyik, szép sűrű és illatozik rendesen.
Figyeljünk oda, ne égessük meg.
A tortilla elkészítése:
Menet közben míg fől, vagy sül, elkészíthetjük pikk-pakk a tortilla tésztát.
Sima tésztává gyúrjuk a tészta hozzávalóit. Ahogy sima, lefedve tegyük pihenni a hűtőbe, de azonnal is süthetjük.
Egyenként a legjobb ha kb. 8 dkg-ot nyomnak.Kigombócoljuk az adagokat, majd egyesével szépen kinyújtjuk.
Egy palacsintasütőthevítsd fel szárazon és azon süsd ki a szinte átlátszóra nyújtott lapokat.
Ha lisztezett deszkán nyújtottad, akkor minden lap után ki kell törölni a lisztet a serpenyőből, különben leég.
Addig sütöd 1-1 oldalát, míg szép kis pöttyök nem lesznek rajta. Ne süsd túl, mert túl merev lesz és törni fog, ha hajtani szeretnéd.
Tipp:
A betöltésnél ne pakold meg nagyon cuccal, mert esélytelen feltekerni. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »


