Chilis bab házi tortillával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tortilla:
- 375 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 tk só
- 2,5 dl langyos víz
- 8 cl étolaj
- liszt a nyújtáshoz
Chilis bab:
- 1 csomag mexikói chilis bab alap
- 1 nagy paradicsom
- 1 hagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma vagy 2 kicsi
- 0,5 piros kápia paprika
- 300 g csirkemell
- 200 g marhahús
- olaj
- só
- bors
- 1 tk oregánó
- 1 konzerv kukorica
- 1 konzerv vörös bab
- 0,5 konzerv chilis fehérbab
- 2 dl paradicsomlé vagy paradicsomsűrítmény
- 3 ek ketchup
- víz
- fél tk darált csípős paprika
Elkészítése:
A tortilla hozzávalóit összegyúrjuk, majd liszttel megszórva pihentetjük, amíg elkészül a chilis bab.
A chilis babhoz a paradicsomot, a hagymát és a paprikát apró kockára vágjuk. A húsokat ledaráljuk.
Az olajat felhevítjük, majd a hagymát megdinszteljük rajta. Mikor üveges, hozzáadjuk a paprikát és azzal dinszteljük tovább. Hozzáadjuk a húsokat és a fokhagymát belereszeljük. A húst fehéredésig sütjük, majd mehet bele a paradicsom, a mexikói chilis bab alap, só, bors, oregánó, paradicsomsűrítmény, víz. Kb. 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a ketchupot, a csípős paprikát, a konzerveket és kevergetve sűrűre főzzük.
Egy palacsintaserpenyőbe kevés olajat teszünk, felforrósítjuk. Közben a tortilla tésztát 8 darabra vágjuk, lisztezett felületen nagyon vékony kör alakúra kinyújtjuk. (Annyira vékonyra, hogy lássuk alatta a kezünket, ha alányúlunk.)
Ha forró az olaj, visszavesszük egy kicsit a hőfokot és a tortillákat mindkét oldalon készre sütjük. Akkor van kész, ha látjuk oldalt, hogy pirul. Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük, majd melegen fedett tartóba rakjuk őket, és konyharuhába betakarva hagyjuk kihűlni. Így puha marad.