Chilis bab házi tortillával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tortilla:

  • 375 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tk só
  • 2,5 dl langyos víz
  • 8 cl étolaj
  • liszt a nyújtáshoz

Chilis bab:

  • 1 csomag mexikói chilis bab alap
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma vagy 2 kicsi
  • 0,5 piros kápia paprika
  • 300 g csirkemell
  • 200 g marhahús
  • olaj
  • bors
  • 1 tk oregánó
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 konzerv vörös bab
  • 0,5 konzerv chilis fehérbab
  • 2 dl paradicsomlé vagy paradicsomsűrítmény
  • 3 ek ketchup
  • víz
  • fél tk darált csípős paprika

Elkészítése:

A tortilla hozzávalóit összegyúrjuk, majd liszttel megszórva pihentetjük, amíg elkészül a chilis bab.

A chilis babhoz a paradicsomot, a hagymát és a paprikát apró kockára vágjuk. A húsokat ledaráljuk.

Az olajat felhevítjük, majd a hagymát megdinszteljük rajta. Mikor üveges, hozzáadjuk a paprikát és azzal dinszteljük tovább. Hozzáadjuk a húsokat és a fokhagymát belereszeljük. A húst fehéredésig sütjük, majd mehet bele a paradicsom, a mexikói chilis bab alap, só, bors, oregánó, paradicsomsűrítmény, víz. Kb. 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a ketchupot, a csípős paprikát, a konzerveket és kevergetve sűrűre főzzük.

Egy palacsintaserpenyőbe kevés olajat teszünk, felforrósítjuk. Közben a tortilla tésztát 8 darabra vágjuk, lisztezett felületen nagyon vékony kör alakúra kinyújtjuk. (Annyira vékonyra, hogy lássuk alatta a kezünket, ha alányúlunk.)

Ha forró az olaj, visszavesszük egy kicsit a hőfokot és a tortillákat mindkét oldalon készre sütjük. Akkor van kész, ha látjuk oldalt, hogy pirul. Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük, majd melegen fedett tartóba rakjuk őket, és konyharuhába betakarva hagyjuk kihűlni. Így puha marad.