Hozzávalók:
Tortilla:
Chilis bab:
Elkészítése:
A tortilla hozzávalóit összegyúrjuk, majd liszttel megszórva pihentetjük, amíg elkészül a chilis bab.
A chilis babhoz a paradicsomot, a hagymát és a paprikát apró kockára vágjuk. A húsokat ledaráljuk.
Az olajat felhevítjük, majd a hagymát megdinszteljük rajta. Mikor üveges, hozzáadjuk a paprikát és azzal dinszteljük tovább. Hozzáadjuk a húsokat és a fokhagymát belereszeljük. A húst fehéredésig sütjük, majd mehet bele a paradicsom, a mexikói chilis bab alap, só, bors, oregánó, paradicsomsűrítmény, víz. Kb. 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a ketchupot, a csípős paprikát, a konzerveket és kevergetve sűrűre főzzük.
Egy palacsintaserpenyőbe kevés olajat teszünk, felforrósítjuk. Közben a tortilla tésztát 8 darabra vágjuk, lisztezett felületen nagyon vékony kör alakúra kinyújtjuk. (Annyira vékonyra, hogy lássuk alatta a kezünket, ha alányúlunk.)
Ha forró az olaj, visszavesszük egy kicsit a hőfokot és a tortillákat mindkét oldalon készre sütjük. Akkor van kész, ha látjuk oldalt, hogy pirul. Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük, majd melegen fedett tartóba rakjuk őket, és konyharuhába betakarva hagyjuk kihűlni. Így puha marad.