Chilis bab recept

Hozzávalók:
- 1 fehér bab konzerv
- 1 vörös bab konzerv
- 40 dkg sertés darált hús
- 2 ek étolaj (vagy zsír)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 6 dl víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- pirospaprika ízlés szerint
- 50 g mexikói alappor (chilis bab alap)
- chili ízlés szerint
- 1 konzerv csemege kukorica
Elkészítése:
A húst olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a babokat, melyeket előtte lecsepegtettünk. Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával. A chilis alappal elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a darált húst.
Ezután fedő alatt párolni kezdjük, néha megkeverjük.
Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a kukoricát, és 5 perc múlva lekapcsoljuk alatta a lángot.
Friss kenyérrel tálaljuk!
A chilis bab kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »