Chilis bab recept
Hozzávalók:
- 1 fehér bab konzerv
- 1 vörös bab konzerv
- 40 dkg sertés darált hús
- 2 ek étolaj (vagy zsír)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 6 dl víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- pirospaprika ízlés szerint
- 50 g mexikói alappor (chilis bab alap)
- chili ízlés szerint
- 1 konzerv csemege kukorica
Elkészítése:
A húst olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a babokat, melyeket előtte lecsepegtettünk. Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával. A chilis alappal elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a darált húst.
Ezután fedő alatt párolni kezdjük, néha megkeverjük.
Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a kukoricát, és 5 perc múlva lekapcsoljuk alatta a lángot.
Friss kenyérrel tálaljuk!
A chilis bab kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


